Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wie Wat Wol Markt in het Dwingelderveld

14 april 2024 | Gina Bisschop

Breng een bezoekje aan de Wie Wat Wol Markt op 1 mei bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Het is een kleinschalige markt met een twintigtal kramen met wolproducten en demonstraties wolverwerking. Natuurlijk mag de herder met zijn hond en schapen niet ontbreken. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Kom indien mogelijk op de fiets.

Drentse heideschapen Dwingelderveld

Tussen 11.00 en 16.00 uur is de tuin rondom bezoekerscentrum Dwingelderveld het decor van de Wie Wat Wol Markt. Op de markt vind je kramen met onder andere hand-geverfde garens, wol- en viltproducten, viltpakketten en ruwe vachten. Ook zijn er demonstraties van bijvoorbeeld spinnen en kinderen kunnen zelf leren vilten.

Vilten

Wolverwerking en schapendrijven

Er zijn doorlopend demonstraties wolverwerking op de markt te bekijken. Het kaarden met een kaardenmolen en het spinnen met een spinnenwiel is een hele kunst op zich. Je kan al je vragen stellen en kijken hoe de wol verwerkt wordt. 

Ook geeft de herder meerdere keren een demonstratie schapendrijven in de weide naast het bezoekerscentrum. Het is een beleving op zich om de herder met zijn hond aan het werk te zien. 

Lezingen

In het bezoekerscentrum wordt er gedurende de markt meerdere lezingen gegeven. Internationaal wolkunstenaar Beatrice Waanders en Anita Trinks van House of Basics vertellen op verschillende tijden over hun werkzaamheden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het hele programma van de dag? Bekijk die dan hier en kom gezellig langs op 1 mei. 

 

G. Fieten
Gina Bisschop