Ga direct naar inhoud
Nieuws

Excursie Brunssummerheide ‘Honden en natuur; Spannende combi of geweldig uitje?’

26 februari 2024 | Bianca de Craen

Zondag 17 maart van 10.00u – 12.00u.
Hoe geweldig is het om samen met je hond te genieten van de natuur! Samen erop uit, de frisse lucht opsnuiven en heerlijk ravotten of mooie, lange wandelingen maken. Zowel voor mens als dier is de natuur een heerlijke plek om te vertoeven. Wandel zondag 17 maart met deze speciale honden-excursie mee met 2 boswachters die je meer vertellen over de wisselwerking tussen jouw hond, jezelf en de natuur van de Brunssummerheide. En je hond mag natuurlijk mee!

Excursie: Hond en natuur

Mensen, honden, natuur

Tijdens deze excursie ga je met 2 boswachters op pad op de Brunssummerheide. Een gebied dat heel divers is met heide, graslanden, bossen en vennen . Wandelen in de natuur is voor zowel honden als mensen een heerlijk moment om samen te ontspannen en te genieten. Met respect voor de natuur kunnen mensen, honden en natuur namelijk heel goed samengaan.



Broedseizoen

Nu het broedseizoen eraan komt, is het belangrijk om de balans in de natuur niet te verstoren. 'Honden aan de lijn' is zo’n regel die er niet voor niets is. Tijdens deze excursie gaan we in op de effecten van honden op de natuur én op het feit dat het wandelen met honden aan de lijn ook heel leuk en uitdagend voor jouw hond kan zijn.



Excursie

Leer meer over de flora en fauna van de Brunssummerheide. En krijg tegelijkertijd tips van een boswachter met ruime kynologische kennis en ervaring. Leer hoe je ook met een aangelijnde hond een heel leuke wandeling kunt maken. Jullie onderlinge band wordt hierdoor alleen maar sterker en de natuur is jullie er dankbaar voor.



Laat je verrassen en wandel met ons mee!

Honden mogen mee en deelname is gratis. Vooraf aanmelden is wel verplicht.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Bianca de Craen
Bianca de Craen