Activiteit

Binnen kijken in Molen de Onrust - Naardermeer

In het Open Monumentenweekend op zaterdag 9 en zondag 10 september is Molen de Onrust te bezoeken. Kom binnen kijken! Gratis te bezoeken tussen 10.00 tot 17.00 uur. 

Grijp je kans en kijk rond in de molen die het waterpeil van het gehele Naardermeer regelt. Zonder ondersteuning van een ander gemaal!

Rondleiding tijdens Open Monumentendag

De molenaars leiden je graag rond door de poldermolen die in 1809 gebouwd is. Oorspronkelijk stonden er nog twee molens rondom het meer. Tezamen moesten zij het Naardermeer droogmalen. Wat er allemaal nog meer in en rond de molen gebeurd is vertellen de molenaars je graag. Ook kan je van dichtbij het grote scheprad bekijken en alle trappetjes op om de verschillende etages van de molen te ontdekken.

Waterhuishouding Naardermeer

Het Naardermeer heeft haar eigen waterhuishouding. In de winterperiode stijgt het water van het Naardermeer door de neerslag. In die periode maalt de molen het overtollige waterpeil weg, naar de Vecht. 's Zomers verdampt door de warmte en de zon veel water, maar dan is er juist water nodig om de groei van planten te stimuleren. Daarom wordt dan via de molen het water het Naardermeer ingelaten. Ontdek hoe dit precies werkt tijdens de Open Monumentendag!

waar & wanneer

zaterdag 09 sep 2017 - 10:00 uur
tot 17:00 uur
Culturele activiteit
Naardermeer, Molen De Onrust
Boezemkade 1
1399 PKMuiderberg
Routebeschrijving
Iedereen
Nee

    Andere activiteiten

    word nu lid