Ga direct naar inhoud
Afronding eerste fase marker Wadden

Afronding eerste fase Marker Wadden

Tien jaar geleden begonnen Rijk, Provincie Flevoland en Natuurmonumenten aan een spannend avontuur. De aanleg van een archipel van zeven nieuwe eilanden om de natuur- en waterkwaliteit van het Markermeer te verbeteren. De eerste stap is overtuigend gezet en ronden we nu af. Dit bijzondere moment vieren we met betrokkenen op woensdag 7 juni.

Ochtendprogramma  
09:30 – 10:00    Inloop met koffie/thee bij Abel Tasman

10:00                       Vertrek vanuit de Haven Lelystad

10:00 – 11:45    Vaartocht naar de nieuwste eilanden

11:45 – 13:00    Vaartocht naar Haveneiland

13:30 – 14:00    Veerdienst Marker Wadden – Lelystad (als u alleen het ochtendprogramma bijwoont)

N.b. Als genodigde van het ochtendprogramma kunt u zich ook opgeven voor het middagprogramma. Het middagprogramma bestaat uit exclusieve excursies en de boekpresentatie ‘Marker Wadden, Natuur Bouwen Ontwerpen’. Wilt u hierbij aanwezig zijn, dan kunt u zich aanmelden via [email protected] (vol = vol).

Middagprogramma  
Tijdens het middagprogramma zijn er verschillende excursies waarbij de focus ligt op het ontwerp van de eilanden en de bouw van de nederzetting. Op weg terug naar Lelystad wordt vanaf de Abel Tasman het boek “Marker Wadden, Natuur Bouwen Ontwerpen” gepresenteerd en is er afsluitend een borrel.

13:30                  Koffie/thee Abel Tasman op Marker Wadden

13:45                  Welkomstwoord door uitgever

14.00                  Exclusief excursieprogramma op Marker Wadden

16:00                  Vertrek richting Lelystad

16:15                  Boekpresentatie + borrel

17.00                  Aankomst Lelystad / Einde programma

N.B. Het programma op 7 juni is exclusief voor genodigden.  

Over het boek
Het rijk geïllustreerde boek ‘Marker Wadden, Natuur Bouwen Ontwerpen’ bespreekt alle aspecten van het ontwerpverhaal van Marker Wadden: van de aanleg met zand, klei en slib uit het Markermeer tot en met de plaatsing van de off-grid nederzetting, en toont in woord en beeld de inzichten en lessons learned van deze bijzondere ontwerpinspanning.

Parkeren Veerboot Marker Wadden

Routebeschrijving & Parkeren
OV
Vanaf station Lelystad neemt u stadsbus 3 of 13 richting Batavia Stad. Na 12 minuten bent u bij de eindhalte. Vanaf hier vervolgt u te voet uw weg naar de Bataviahaven waar de Abel Tasman ligt. Voor het actuele reisschema zie 9292.nl.

Auto
Komt u met de auto? Dan kunt u op het Parkeerterrein P6 parkeren. Vanaf parkeerterrein P6 loopt u in ongeveer tien minuten naar de vertreksteiger in de Bataviahaven. Bij vertrek ontvangt u van ons een uitrijkaart.

Parkeren kan ook in de VOC garage. Vanaf hier is het ongeveer 5 minuten lopen naar de vertreksteiger in de Bataviahaven. Een dagkaart voor deze parkeergarage kost €10,- en is voor eigen rekening.

Navigatieadres P6: Museumweg, 8242 PD Lelystad

Adres vertrekpunt Abel Tasman (driemaster): Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad

Overige informatie

  • Kledingadvies: Zowel aan boord als op Marker Wadden kan het afwisselend warm en koud zijn. Werk daarom met laagjes en houd rekening met regen. Voor deelname aan het middagprogramma adviseren we stevige (wandel)schoenen.
  • Dieetwensen? Stuur voor 1 juni een e-mail naar [email protected] met onderwerpsregel ‘7 juni’.
  • Een deel van het excursieprogramma is rolstoeltoegankelijk.

Heeft u in aanloop naar 7 juni vragen, stuur dan een e-mail naar [email protected]

N.B. Het programma op 7 juni is exclusief voor genodigden.