Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Open Monumentendag in NP de Loonse en Drunense Duinen

Open Monumentendag in NP de Loonse en Drunense Duinen

Waar

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,50
  • € 3,50

Uitverkocht

Activiteit

Open Monumentendag in NP de Loonse en Drunense Duinen

Zaterdag 12 september is het Open Monumentendag. IVN geeft dan speciale aandacht aan de cultuurhistorie van de Loonse en Drunense Duinen en organiseert een excursie met een duingids. Kom met ons mee op deze dag en De tocht is van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur en start bij de parkeerplaats van Natuurpoort De Drie Linden in het pittoreske Giersbergen.

Deze nederzetting leverde landbouwproducten aan de zusters van de Abdij ter Kameren in Brussel. Zware arbeid en gevechten tegen water en oprukkend zand hebben deze ‘Uithof’ door de eeuwen heen gevormd tot het Giersbergen van nu. In en om het gehucht zijn nog vele relicten in de vorm van landerijen, eikenwallen en boerderijen aanwezig die het verhaal van eeuwen vertellen. Een ‘cultuurhistorisch monument’ midden in de natuur.

Informatie en aanmelden  

  • IVN Brabant verzorgt wandeling. Bel of mail via 06-30119203 (kantoortijden) of [email protected]
  • Locatie: op de parkeerplaats van Natuurpoort Drie Linden, Giersbergen 8, 5151 RG Drunen
  • Vooraf aanmelden is nodig zodat voldoende gidsen beschikbaar zijn.
  • Graag om 09.45 uur aanwezig zijn zodat de groep op tijd kan vertrekken.
  • Helaas, honden kunnen niet mee tijdens deze wandeling.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

logo