Ga direct naar inhoud

Kamermuziekfestival brengt Spotify-sensatie uit Amersfoort terug naar Natuurmonumenten

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Ook het hoofdkantoor van Natuurmonumenten in Amersfoort biedt dit jaar een podium aan muzikale natuurtalenten, waaronder de Spotify-sensatie uit Amersfoort: Ron Adelaar. Kaarten zijn nu te koop!

Kamermuziekfestival Ron Adelaar

Spotify-ster Adelaar terug op nest in Amersfoort

Zaterdagmiddag 7 oktober is het podium voor Ron Adelaar. Een thuiswedstrijd voor de pianist/ componist uit Amersfoort, die tot vorig jaar nog bij Natuurmonumenten werkte. Adelaars reeds 40-jarige muzikale carrière nam een vlucht toen zoon Ivo voorstelde om zijn werk op Spotify te zetten. Inmiddels is zijn muziek ruim 170 miljoen keer gestreamd en trekt hij maandelijks een miljoen luisteraars met zijn neoklassieke pianoklanken. In de huiskamer van Natuurmonumenten krijgt Adelaar er een bedje van strijkersklanken bij van het Hydra Quartet.

Van Schubert tot Stradivarius

Op vrijdagavond 6 oktober brengen violiste Sarah Kapustin en pianist Shuan Chai monumentaal werk van Schubert ten gehore. Zaterdagavond 7 oktober avond neemt een van de meest veelbelovende muzikanten uit Spanje, Xavi Torres, luisteraars mee op muzikaal avontuur. En op zondagochtend 8 oktober is het de beurt aan Birthe Blom met haar eeuwenoude Stradivarius-viool (ca 1716) om de bezoeker te beroeren met prachtige sonates van Schumann en Beethoven. Het pianotrio triArtis sluit het kamermuziekfestival in de middag in stijl af met één van de meest geliefde stukken van Schubert: het tweede pianotrio in Es groot.

De kamerconcerten vinden plaats in het weekeind van vrijdag 6  tot en met zondag 8 oktober 2023 in de huiskamer van Natuurmonumenten aan Stationsplein 1 in Amersfoort. Voorafgaand aan de concerten vertelt een erfgoedspecialist meer over het cultureel erfgoed van Natuurmonumenten. Ieder bouwwerk heeft zijn eigen verhaal en Natuurmonumenten houdt deze geschiedenis in leven. Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten zie natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival

Over het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

Klik hier voor meer informatie (landelijk persbericht) over het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten 2023. 
Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten zie natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival

 

Trailer NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten 2023