Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Altijd iets te doen

Kom naar het bezoekerscentrum in ’s-Graveland, toegangspoort van de Gooi en Vechtstreek. Hier brengen beeld en geluid de veelzijdige regio tot leven! Ideaal vertrekpunt voor een mooie wandeling of fietstocht. Kinderen beleven er het avontuur van hun leven met heel veel leuke activiteiten, speurtochten, verjaardagsfeestjes en meer.

Adres | Routebeschrijving | Openingstijden

Neem alvast een kijkje in het bezoekerscentrum:

Ontdek de Gooi en Vechtstreek

In het bezoekerscentrum ontdek je alle facetten van de Gooi en Vechtstreek. Van de Vechtplassen tot het Naardermeer, van de buitenplaatsen tot de forten en van de heide tot de weilanden. Blikvanger is de grote maquette van de Gooi en Vechtstreek, compleet met beeld en geluid. De gevarieerde landschappen, de planten en dieren en de rijke geschiedenis komen tot leven in het bezoekerscentrum.

Niet alleen boeiend voor volwassenen maar ook heel leuk voor kinderen. Luister naar het verhaal van een chique freule over de buitenplaatsen. Doe het muggenvangspel, vang een vis of doe de vogelgeluidenquiz. In de interactieve wand kun je je natuurvondst of natuurfoto achterlaten.

Fotograaf: Janko van BeekBron: Natuurmonumenten

Activiteiten voor kinderen in het bezoekerscentrum

Kinderen beleven het avontuur van hun leven bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Voor kinderen is er van alles te doen:

Kijk op de kinderpagina

Wandelen en fietsen

Het bezoekerscentrum ligt op Boekesteyn, een van de 's-Gravelandse Buitenplaatsen. De historische buitenplaatsen met parkbossen, tuinen en landhuizen vormen een ideaal wandel- en fietsgebied. Volg de wandelroutes over de buitenplaatsen of de prachtige fietsroutes richting de Ankeveense Plassen en het Naardermeer. Ontdek de Gooi en Vechtstreek!

Ga naar wandel- en fietsroutes >

Fietsverhuur >

Vergaderzaal van het bezoekerscentrum

In de Eekhoornzaal van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek kunt u comfortabel vergaderen of een presentatie, training of cursus geven. Combineer uw vergadering of presentatie met een heerlijke wandeling door de tuinen en parkbossen van de buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh.
Meer lezen over huren van vergaderzaal

Winkel

In de winkel kun je natuurboeken, kaarten, cadeautjes voor kinderen, vogelhuisjes van Vivara, koek en nog veel meer kopen. In het bezoekerscentrum is Fairtrade koffie, chocolademelk en thee verkrijgbaar. Binnen staan lekkere zitbanken en in de tuin is een terras met picknickbanken.

VVV

In het bezoekerscentrum is een vvv-agentschap aanwezig.

Met dank aan

De verbouwing van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in 2012 is mede mogelijk gemaakt door subsidie uit het Groene Uitwegprogramma van Provincie Noord-Holland, Europese subsidie POP2, en financiële bijdragen van ANWB, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fuji, Europcar, Arval en Vivara.

“Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”. 

word nu lid