ambassadeur

Bastiaan Ragas: ambassadeur Natuurmonumenten

Bastiaan Ragas: onze nieuwe ambassadeur. Natuurmonumenten is er trots op dat deze bekende Nederlandse zanger, acteur en schrijver haar eerste ambassadeur wordt.

De samenwerking met Bastiaan is de afgelopen jaren gegroeid. In 1992 werd hij lid van Natuurmonumenten. Een bevlogen lid, kun je wel zeggen. Bastiaan kwam in 2006 in actie tegen de aanleg van een snelweg langs het Naardermeer. Deze natuurparel tussen Amsterdam en Hilversum stond aan de wieg van Natuurmonumenten in 1906. Oprichter Jacques P. Thijsse kwam in het geweer toen de gemeente Amsterdam dit mooie vogelrijke natuurgebied wilde omtoveren tot een rampzalige vuilnisstort. In 2006 kwam het gebied wederom door toedoen van de politiek onder druk te staan. Uiteindelijk wist Bastiaan mét andere bekende Nederlanders en omwonenden de verwoesting door een snelweg te stoppen.

Bastiaans hart klopt voor de natuur in Nederland. Tijdens zijn jeugd in Lisse groeide hij op met natuur, wandelen, bomen klimmen, en met dieren en planten. En nu ziet hij zijn kinderen ervan genieten. Hij kan er uren prachtig over vertellen, zoals in het filmpje te zien is. Zijn wens is het behoud van die unieke natuur voor iedereen. Want volgens de acteur kom je tot rust in de natuur. Bastiaan krijgt energie door een wandeling te maken en zet zijn gedachten zo op een rij. Maar kan ook eindeloos genieten van het ontleden van een uilenbal met zijn kinderen, picknicken in het bos met zijn vrouw Tooske, of een strandwandeling maken met zijn vrienden. De natuur leeft en lijkt gewoon zijn gang te gaan. Maar Bastiaan vindt ook dat die natuur onderhouden moet worden. Nu én in de toekomst want dat gaat allemaal niet vanzelf. Ook al denken sommige mensen van wel.

Bastiaan Ragas: ,,We leven met ruim 17 miljoen mensen op een heel klein stukje aarde en over het algemeen hebben we er weinig respect voor. Terwijl die natuur ons zoveel geeft. We kunnen niet zonder! We moeten de natuur beschermen, ook nu het economisch tegen zit. Er wordt maar liefst 72% gekort op het natuurbeleid. Bleker schopt de natuur kapot. En het stoort mij dat je er bijna niemand over hoort. Ik laat mijn stem wel graag luid en duidelijk horen. En ik wil graag meer bekendheid geven aan wat Natuurmonumenten doet en wat ze zouden kunnen doen! "

Natuurmonumenten is blij met zo’n bijzondere en gepassioneerde ambassadeur. Welkom Bastiaan!

>>Lees hier het interview met Bastiaan Ragas in Puur Natuur

>>Lees hier het persbericht over de presentatie van Bastiaan Ragas als nieuwe ambassadeur

word nu lid