Mini-workshop boswachtersspreekuur: de wondere wereld in de bodem

Mini-workshop boswachtersspreekuur: de wondere wereld in de bodem

Belevenisboerderij Schieveen

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Mini-workshop boswachtersspreekuur: de wondere wereld in de bodem

Hoe kom je erachter wat voor soort grond je in je tuin hebt? Hoe weet je waar je op loopt bij de Belevenisboerderij? En welke beestjes leven in die grond? Met tuincoach en compostmeester Caroline de Vlaam doe je een paar leuke proefjes en neem je een kijkje in de bodem en in een composthoop. Je krijgt er wel een beetje vieze handen van.

Onder onze voeten speelt iets af waar wij weinig over weten. In de bodem vind je een heel onzichtbare wereld vol bacteriën, bodembeestjes en meer. Wist je dat dit bodemleven ontzettend belangrijk voor ons is? Hoe meer beestjes je in de bodem vindt, hoe gezonder de groenten! Steeds meer boeren op het Rotterdams platteland zorgen ervoor dat hun bodem een plek is voor veel bodemleven.

Deze middag organiseren we een speciaal boswachtersspreekuur met het thema ‘bodembeestjes, bodemleven’. Caroline de Vlaam is bodemexpert en schrijver van het boek Leve de bodem! Gewapend met een emmer vol grond en aan de hand van bodemproefjes laat zij je de wondere wereld van onze bodem kennen.

Test de grond uit jouw tuin!

Ben je extra benieuwd naar de bodem in jouw eigen tuin? We sturen je vooraf informatie toe over hoe je een bodemmonster kunt nemen. Neem dit mee naar Belevenisboerderij Schieveen, zodat je dit met Caroline kunt testen.

Tips van de boswachter

  • Voor onderzoekers van 6 tot 106 jaar
  • De workshops vinden plaats op zondag 23 april om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Via de kalender vind je de andere tijden. Meld je aan via deze pagina!
  • De workshop duurt ongeveer 35 minuten
  • Naast het spreekuur kun je bij Belevenisboerderij Schieveen ook de dieren aaien en spelen in de speelnatuur van OERRR. De toegang tot het vragenuur en de Belevenisboerderij is gratis, meld je wel vooraf even aan
  • Kijk hier voor alle praktische informatie voor een bezoek aan Belevenisboerderij Schieveen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo