Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Boswachter zoekt publieksvrijwilligers bij Belevenisboerderij Schieveen

20 mei 2023 | Natascha Hokke

De boswachters van Natuurmonumenten zoeken hulp! En wel om mensen in hun groene hart te raken. Vind jij het leuk om te vertellen over de natuur? Geef jij mensen graag een warm welkom? Laat jij de volgende generatie de wonderen van de natuur beleven? Iedere zondagmiddag houdt Natuurmonumenten boswachtersspreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam. De boswachters van Natuurmonumenten zoeken naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om de groene loper voor gezinnen uit te rollen.

Boswachtersspreekuur Belevenisboerderij Schieveen

Boswachter Natascha Hokke vertelt: “Steeds vaker weten mensen het Rotterdams platteland te vinden en regelmatig ontvangen wij bezoekers in onze gebieden. Als Natuurmonumenten willen we mensen in hun groene hart raken en de fascinatie voor de natuur delen via onze achterban. Onze vrijwilligers leveren hier een heel belangrijke bijdrage aan.”

Drukte op Belevenisboerderij Schieveen

Op Belevenisboerderij Schieveen werken de boswachters van Natuurmonumenten samen met stadsherder Oosthoek. Belevenisboerderij Schieveen (Oude Bovendijk 220, Rotterdam) is een schapenboerderij waar kinderen leren hoe het leven op de boerderij eraan toe gaat en op welke manier natuur verbonden is met het boerenbedrijf.

Je kunt hier lammetjes en geiten aaien, spelen in Speelnatuur van OERRR of een kopje koffie of thee drinken. Ook wandel je vanaf Belevenisboerderij Schieveen de grootste polder van Rotterdam in, namelijk Polder Schieveen.

Benieuwd? Kijk hier voor de volledige vacature!

boswachtersspreekuur

Enthousiaste kinderen en ouders komen op boswachtersspreekuur af

Enthousiaste kinderen

Iedere zondagmiddag is inclusief op- en afbouwen van 13.45 - 16.15 uur het boswachtersspreekuur. Hoe dit eruit ziet? Boswachter Natascha legt uit: “Je staat als publieksvrijwilliger aan een balie met natuurschatten zoals opgezette dieren. Kinderen vinden het fantastisch en stormen op de beesten af! Afhankelijk van het seizoen staan we binnen of lekker buiten.”

Benieuwd naar het verhaal van vrijwilliger Heleen? Bekijk hieronder de video!

Heb je natuurkennis nodig?

Enige kennis over de natuur is handig, maar geen pré. Boswachter Natascha vult aan: “Geen zorgen, we helpen je op weg! Je krijgt vooraf een uitgebreide briefing en ervaren mede-vrijwilligers staan samen met jou en leggen je alles uit. Het belangrijkste is dat je jouw drive en passie voor de natuur uitdraagt, om vanuit daar de beweging vóór natuur nog groter te maken.”

Vind jij het leuk om een paar keer per jaar te helpen, maar heb je een te druk schema om op regelmatige basis te helpen? Stuur vooral een mailtje, dan kijken we samen wat haalbaar is!

Deel jouw persoonlijke passie voor natuur

“Op dit moment hebben we een klein en heel enthousiast team. We kunnen heel goed versterking gebruiken, dus ben je benieuwd en wil je een keer meedraaien? Je bent van harte welkom!”

Benieuwd? Kijk voor de volledige vacature hier of stuur een mail naar boswachter bij Natuurmonumenten Natascha Hokke via [email protected].
Er zijn nog meer vrijwilligersvacatures in onze regio, bekijk ze allemaal en enthousiasmeer de mensen om je heen!

Jongen ruikt aan bloemen Belevenisboerderij Schieveen

Op de Belevenisboerderij is van alles te beleven!

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter