Ga direct naar inhoud
Nieuws

Webinar ‘Opkomen voor biodiversiteit’

27 oktober 2023 | Jan Hordijk

Bijna nergens ter wereld is de biodiversiteit zo hard achteruitgegaan als in Nederland. Dat blijkt uit tal van rapporten en analyses. Is het echt zo slecht gesteld met de flora en fauna in Nederland en in Zuid-Holland? En zo ja, wat zijn daarvan de oorzaken? Waarom is een rijke biodiversiteit belangrijk? En wat kan je als burger doen om flora en fauna te beschermen en versterken? Deze vragen komen aan de orde tijdens het webinar ‘Opkomen voor biodiversiteit’, georganiseerd door de Ledencommissie Zuid-Holland in samenwerking met de boswachters.

biodiversiteit

In gesprek over biodiversiteit

Tijdens het webinar gaat provinciaal ambassadeur bij Natuurmonumenten Anneklaar Wijnants in gesprek met:

  • Koos Biesmeijer over het belang van biodiversiteit en de situatie in Nederland qua biodiversiteit. Koos Biesmeijer is vicevoorzitter van Natuurmonumenten, hoofd van de onderzoeksgroep Nederlandse Biodiversiteit en Samenleving van Naturalis en professor Natuurlijk Kapitaal aan de Universiteit Leiden.
  • Wouter van Steenis, ecoloog bij Natuurmonumenten en betrokken bij vele kwaliteitstoetsen in Zuid-Holland, over de toestand in onze natuurgebieden in Zuid-Holland.

Het webinar wordt geopend en afgesloten door Eveline Padberg, voorzitter van de Ledencommissie Zuid-Holland.

Meld je aan via deze link

Meld je aan!

Wil je meedoen, meld je dan aan via deze link. Bij uitzondering is dit webinar ook toegankelijk voor niet-leden van Natuurmonumenten. Dit omdat we het belangrijk vinden om een breed draagvlak voor dit onderwerp te creeren. 

Op vrijdag 24 november sturen we u per mail de link van het webinar toe. Dit zal plaatsvinden in Microsoft Teams, dit hoef je niet op je computer te hebben. Tijdens het webinar heb je de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat.

Wie? Iedereen is welkom

Wanneer? Op maandag 27 november van 19:30 - 20:45 uur

We hopen velen van jullie te mogen begroeten. Deel de aanmeldlink gerust met geinteresseerden!

 

Jan Hordijk