Boswachtersspreekuur op Belevenisboerderij Schieveen, Rotterdam

Heb jij een passie voor de Nederlandse natuur? En heb je deze altijd graag willen overbrengen op andere mensen? Dan is dit je kans! Iedere zondagmiddag houdt Natuurmonumenten spreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam. Kinderen én volwassenen mogen hier alles vragen over het Rotterdams platteland en de diersoorten die hier voorkomen.

Wilde bloementuin Belevenisboerderij Schieveen

Tijdsbesteding

2 maal per maand, zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur exclusief op- en afbouwen.

Locatie

Belevenisboerderij Schieveen (Oude Bovendijk 220, Rotterdam) is een Rotterdamse schapenboerderij waar kinderen leren hoe het leven op de boerderij eraan toe gaat. Je kunt hier lammetjes en geiten aaien, ravotten in Speelnatuur van OERRR of de kippen voeren. Belevenisboerderij Schieveen is een samenwerking tussen stadsherder Oosthoek, Natuurmonumenten en Gemeente Rotterdam. Op het Rotterdams platteland werken de boswachters van Natuurmonumenten samen met de boeren om de oer-Hollandse weidevogels zoals de grutto te beschermen.

Wat houdt de functie in?

Je staat als vrijwillige boswachter buiten op de Belevenisboerderij aan een balie met opgezette dieren om Natuurmonumenten te vertegenwoordigen. De dieren roepen natuurlijk als vanzelf verschillende vragen op. Waarom heeft een grutto eigenlijk zo’n lange snavel? Hoeveel tanden heeft een vos? Je vertelt tijdens het spreekuur ook waarom bescherming van de natuur vlak bij de grote stad zo belangrijk is, en wat de kinderen en hun ouders kunnen doen om de boswachters te helpen. Het onderdeel ledenwerving zit zeker in deze functie verpakt. Hoe meer draagvlak Natuurmonumenten namelijk heeft, hoe groter de stem is die zij kan laten horen in de gemeentelijke, provinciale en landelijke politiek om o.a. Polder Schieveen open te houden. Je rouleert in een groep vrijwillige boswachters die in wisselende duo’s op zondagmiddag 2 uur op de Belevenisboerderij staan. Ook kun je gevraagd worden om mee te helpen op grote evenementen, zoals Open Monumentendag.

Wie zoeken wij?

  • Je vindt het leuk om met kinderen en volwassenen in gesprek te gaan over natuur en Natuurmonumenten;
  • Ledenwerven is een belangrijk onderdeel van deze functie;
  • Je woont in de buurt van Berkel en Rodenrijs/Rotterdam;
  • Je vindt het leuk om te werken in de natuur;
  • Je bent bekend met OERRR en Natuurmonumenten;
  • Natuurkennis is geen must, die doe je vanzelf op door middel van aangereikte tools.

Wat bieden wij?

  • Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak;
  • Een vast contactpersoon en beschikking over benodigde voorzieningen bij het werk;
  • Een onkostenvergoeding voor vervoer;
  • Een (vrijwilligers)pas voor korting op producten van Natuurmonumenten.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Natascha Hokke via [email protected]

logo