Ga direct naar inhoud

Publieksvrijwilligers op Belevenisboerderij Schieveen, Rotterdam

Deel jij graag je passie voor de natuur met kinderen? Laat jij de volgende generatie de wonderen van de natuur beleven? Word dan vrijwilliger bij de Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam. Iedere zondagmiddag houdt Natuurmonumenten daar het boswachterspreekuur en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

boswachtersspreekuur

Wat ga je doen?

Als publieksvrijwilliger ontvang je samen met een collega tijdens het boswachtersspreekuur bezoekers aan een balie bij belevenisboerderij Schieveen. Hier staan meerdere natuurschatten zoals opgezette dieren en deze vormen een mooie aanleiding om te vertellen over de dieren die in de omgeving voorkomen, de bescherming van een natuurgebied bij een grote stad en natuurlijk wat zij zelf kunnen doen!

Geen zorgen, we helpen je hierbij op weg! Vooraf krijg je alle benodigde informatie (bv. natuurkennis) en collega’s (betaald en vrijwillig) staan klaar om te helpen. Het uitgangspunt is dat gesprekken altijd positief en enthousiast zijn!

Het boswachtersspreekuur is:

Benieuwd naar het verhaal van vrijwilliger Heleen? Bekijk hieronder de video!

Tijdsbesteding

Minimaal 6 keer per jaar. Je staat altijd met iemand samen. Ook kun je gevraagd worden om mee te helpen op grote evenementen, zoals Open Monumentendag.

Wie ben jij?

Je vindt het leuk om met bezoekers te kletsen en om kinderen en volwassenen meer te vertellen over de natuur in de omgeving van Rotterdam. Ledenwerving is een belangrijk aspect in deze rol en het daagt je uit om te vertellen hoe Natuurmonumenten dit inzet voor het behoud van de natuur.

Wat bieden wij?

Als publieksvrijwilliger van Natuurmonumenten zijn wij ontzettend blij met jou! Dat proberen we te laten zien door:

  • online training en kennisdeling
  • reiskostenvergoeding tot 25km (enkele reis)
  • een vrijwilligerspas met leuke voordelen
  • een inkijkje te geven binnen één van de grootste ‘groene’ organisatie van Nederland
  • een gezellig team en een vast contactpersoon
  • de vrijheid om zelf te bepalen hoe vaak je beschikbaar bent

Meer informatie? Kop koffie?

Neem contact op met Natascha Hokke, boswachter Communicatie & Beleven bij Natuurmonumenten in beheereenheid Rotterdam en Midden-Delfland via [email protected].

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid