Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Kinderfeestjes

Ben je jarig en wil je je verjaardag in de natuur vieren? Voor alle leeftijden is er een gepast verjaardagsfeestje.

Kabouterfeest (4-5 jaar)Bron: Natuurmonumenten

Pak de kruiwagen, zet een kaboutermuts op en ga samen met verjaarsdagkabouter Jop op avontuur. Loop langs een route die aangegeven staat met paddenstoelen en onderweg doe je leuke opdrachten. De jarige krijgt een leuk cadeautje. Duur ongeveer 1,5 uur.

Toverfeest (6-7 jaar)

Stap op de bezemsteel en vlieg langs het parcours. Tover het vermiste dier terug dat tovenaarsleerlingen per ongeluk hebben weggetoverd. Tijdens de tocht verzamel je ingredi├źnten voor de toverdrank waarmee je het dier terug kan toveren. Is het gelukt? Dan mag je een toverdiploma in ontvangst nemen. Duur ongeveer 2 uur.   

Boswachter Bart (8-10 jaar)

Word een echte boswachter tijdens het feestje van boswachter Bart. Met een kaart en opdrachten ontdek je wat een echte boswachter allemaal doet. Zoek maar eens naar diersporen en gluur naar een dier met de verrekijker. Na afloop krijg je een echt boswachtersboekje cadeau. Duur ongeveer 2 uur.

Kompastocht (10-12 jaar)

Ga op ontdekkingstocht in het Dwingelderveld. Met een speurkaart en kompas zoek je zelf de route. Onderweg ga je leuke opdrachten doen, zoals het weer voorspellen en dieren spotten. Fotograaf: Janko van Beek

Praktische informatie

De verjaardagsfeestjes zijn niet begeleid. Een medewerker van het bezoekerscentrum legt uit wat je moet doen en vervolgens gaan ouders samen met de kinderen op pad. De tocht gelopen? Dan helpt de medewerker bij terugkomst met het afronden. Er staat ranja voor de kinderen klaar. Ouders krijgen een kop koffie/thee. Let op: Alle verjaardagfeestjes vinden buiten plaatst. Nat en vies worden hoort er bij. 

Reserveren

  • Bel met bezoekerscentrum Dwingelderveld, T 0522 – 472951 .     
  • Starttijden: 10.00, 11.00, 13.30, 14.30 uur. Niet op zondag.
  • Adres: Benderse 22, Ruinen.
  • Prijs kinderfeestje (onbegeleid) per kind: € 5,00 (OERRR-lid), € 8,00 (niet-lid).
word nu lid