Nieuws van de boswachter

Bezoekerscentrum De Wieden zoekt enthousiaste vrijwilligers!

19 oktober 2022 | Willy van Os

Bezoekerscentrum De Wieden van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster zoekt vrijwilligers die graag actief willen zijn in het mooie natuurgebied De Wieden.

vrijwilligerswerk in De Wieden

Bezoekerscentrum De Wieden van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster zoekt vrijwilligers die graag actief willen zijn in het mooie natuurgebied De Wieden

Bezoekerscentrum De Wieden

Dit bezoekerscentrum is één van de poorten van Nationaal Park Weerribben-Wieden en ontvangt jaarlijks circa 90.000 bezoekers. Bij het bezoekerscentrum zijn er ruim 80 enthousiaste vrijwilligers actief die bijvoorbeeld voorlichting geven aan bezoekers in het bezoekerscentrum, bezoekers ontvangen in de watertoren in Sint Jansklooster, de tuinen rondom het centrum onderhouden, natuuractiviteiten voor schoolkinderen begeleiden, excursies door De Wieden verzorgen en onze bezoekers van en naar Blokzijl en Giethoorn varen. 

Diverse vrijwilligersfuncties

Wil jij het visitekaartje van het bijzondere gebied De Wieden zijn? Vind je het leuk om voorlichting en informatie te geven aan bezoekers? Meld je dan aan!  We zijn op zoek naar balievrijwilligers, torenwachters, schoolgidsen, jeugdvrijwilligers, schippers voor onze excursieboten en EcoWaterbussen en vrijwilligers voor de tuinploeg.

Wat heeft Natuurmonumenten jou te bieden?

  • Een werkplek in een van de mooiste gebieden van Overijssel
  • Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak
  • Een vast contactpersoon per vrijwilligersgroep
  • Een onkostenvergoeding voor vervoer
  • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten

Interesse?

Heb je interesse in één van de genoemde vrijwilligersfuncties? Laat het ons gauw weten.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de informatieavond op dinsdag 10 januari 2023 om 19:30 uur bij Willy van Os, vrijwilligerscoördinator van Bezoekerscentrum De Wieden, [email protected] Mocht je vragen hebben over de vrijwilligersfuncties dan kun je uiteraard ook mailen. 

Willy van Os
logo