Nieuws van de boswachter

Kooi en erf van de Ruiner Schaapskudde tijdelijk afgesloten

01 april 2020 | Lian Flikkema

In verband met het Corona-virus is de kooi en het erf van de Ruiner Schaapskudde afgesloten. Ook de uitkijktoren is niet te beklimmen. De zwerfroute Kloosterveld heeft een kleine omleiding.

Schapen op Dwingelder heide

Schapen en Corona-virus

Sinds kort gaat de schaapherder van de Ruiner Schaapskudde weer met zijn schapen en lammeren aan het werk. Door te grazen zorgen zij  ervoor dat gras en jonge boompjes geen kans krijgen tussen de heideplanten. Zo helpen zij Natuurmonumenten bij het beheren van het Dwingelderveld en het open houden van het heidegebied.

Het weggaan en terugkomen van de schapen uit en naar de kooi trekt altijd veel bezoekers. In verband met de Corona-crisis en de veiligheid van bezoekers en schaapherder is het erf en de schaapskooi van de Ruiner schaapskudde tijdelijk afgesloten. Ook de uitkijktoren is niet te beklimmen. De zwerfroute Kloosterveld is gedeeltelijk omgelegd: Natuurmonumenten vraagt wandelaars niet meer langs de kooi te lopen, maar via het betonpad rechtstreeks naar de Benderse terug te lopen. Het staat ter plekke aangegeven.

 

 

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe

logo