Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Winterwandeling rond de centrale vennen in Oisterwijk

Winterwandeling rond de centrale vennen in Oisterwijk

Waar

Bezoekerscentrum Oisterwijk

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00
Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Winterwandeling rond de centrale vennen in Oisterwijk

Geniet tussen de feestdagen door van een frisse wandeling langs de vennen in Oisterwijk!  

Als het vriest of als er sneeuw ligt, ziet alles er nog sprookjesachtiger uit. Diersporen vallen op. De wintermaanden zijn de maanden waarin de natuur lijkt stil te staan. Maar het is ook de tijd dat je de bossen en vennen heel puur kunt beleven. Geen bloemen en bladeren, geen uitbundig vogelgezang. De stilte, de rauwheid en de optimale zichtbaarheid heersen en geven veel informatie over hoe de natuur ervoor staat. En de namen van de vennen; die zijn enigszins mysterieus. Het Diaconieven bijvoorbeeld, of het achterste en voorste Goorven, het Escheven. Ze hebben allemaal hun eigen geschiedenis.

Deze wandeling is gericht op volwassenen. (Oudere) kinderen zijn onder begeleiding van hun ouders welkom.

Tips van de boswachter
- Trek stevige wandelschoenen aan
- Draag kleding die past bij het weer
- Controleer jezelf achteraf altijd op teken

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen
  • Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk (NB)
  • (013) 591 50 00
  • Vanuit Den Bosch Neem vanaf de N65 Den Bosch - Tilburg de afslag Oisterwijk/Moergestel. Ga bij de tweede rotonde linksaf (Burg. Vogelslaan). Bij de 2e rotonde rechtsaf (Koningsvaren). Volg nu de bordjes 'Natuurmonumenten' of 'Recreatievoorziening'. Vanuit Eindhoven Neem vanaf de A59 Eindhoven - Tilburg de afslag Moergestel. Volg Oisterwijk. Bij de eerste rotonde in Oisterwijk rechtsaf (Burg. Vogelslaan). Bij de 2e rotonde rechtsaf (Koningsvaren). Volg nu de bordjes 'Natuurmonumenten' of 'Recreatievoorziening'. Vanuit Oirschot Neem vanuit Oirschot de weg Oirschot-Oisterwijk (Oirschotse Baan). Volg in Oisterwijk de bordjes 'Natuurmonumenten'.

logo