Ga direct naar inhoud

Vogels op Tiengemeten

Tiengemeten is een echt vogelparadijs! Hier eten, rusten, broeden en slapen ze. Ieder seizoen trekt andere soorten. We bieden je de volgende mogelijkheden om van de vogels te genieten (lees door onder de foto!):

Kuifeenden

Vogelkijkpunten

In het oosten van het eiland vind je twee vogelkijkpunten waar je uit kunt kijken over de voor bezoekers afgesloten Griendweipolder. Dit gebied is niet voor niets afgesloten! Bepaalde vogelsoorten, zoals de tureluur, zitten hier graag. Ook op de rietheuvel in het westen kijk je uit over een gebied waar vogels zoals de bruine kiekendief regelmatig gespot worden. 

En wat dacht je van het uitzicht vanaf de Vliedberg? Je kijkt vanaf deze ‘berg’ uit over het moeras in het midden én het water en slik aan de zuidkant van het eiland. Beide waterpartijen zijn in trek bij de vogels! Gegarandeerd dat je hier vogels zult spotten.

Heb je een bijzondere waarneming gedaan? Loop dan na afloop van je wandeling even langs in het bezoekerscentrum en noteer op het krijtbord wat je gezien hebt!

Schrijf je in voor een vogelexcursie

Bijna iedere maand organiseren we wel een vogelexcursie. In het voorjaar over bijvoorbeeld de blauwborst. In de  herfst over de herfsttrek en over roofvogels. Ook als je weinig van vogels weet kun je mee. De vogelexcursies en vele andere excursies op Tiengemeten vind je in onze agenda.