Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Wandeling met gids over verharde route op Tiengemeten in Week van Toegankelijkheid

07 oktober 2019 | Annette den Dulk

Natuureiland Tiengemeten staat vooral bekend om het wandelen en struinen door de ongerepte natuur. De meeste paden zijn onverhard en bezoekers mogen hier zelfs buiten de paden. Het eiland is echter ook zeker toegankelijk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid organiseren we speciaal voor deze doelgroep een wandeling met gids naar de Vliedberg. Op donderdag 10 oktober kunnen de deelnemers op twee tijdstippen zich hiervoor aanmelden.

Wandeling naar de Vliedberg op Tiengemeten

Spectaculair uitzicht

Benieuwd wat Tiengemeten te bieden heeft, maar zonder modder aan de schoenen? Ga dan mee met deze excursie naar de Vliedberg over verhard pad en ontdek meer over de natuurschatten van het eiland. Op de Vliedberg heb je een schitterend uitzicht over het hele eiland. Midden in het kommoeras kun je zelfs een beverburcht zien liggen. Sluit je ogen en hoor de geluiden van het eiland: de wind, gakkende gazen of toch die miauwende buizerd…

Toegankelijk

Vlakbij de pont zijn op het parkeerterrein vier gehandicaptenparkeerplaatsen. De pont is rolstoeltoegankelijk en in het Landbouwmuseum is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. De hele route is verhard met asfalt of bestrating met klinkers. Langs de route staan enkele banken. De helling van de Vliedberg is vrij steil en lang (ongeveer 50 meter). De hellingsgraad is 4%. Natuurmonumenten adviseert mensen in een rolstoel een begeleider mee te nemen. Voor wie langer wil blijven of eerder wil komen: ook het bezoekerscentrum en Herberg Tiengemeten zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Meer informatie en aanmelden

Deze activiteit is gratis (inclusief pont en 1x koffie/thee met streeklekkernij) voor 1 deelnemer en 1 begeleider. Let op: beiden moeten inschrijven. Dat kan op deze pagina, waar je ook meteen alle details terug kunt vinden.

Wil je vooraf meer weten over Tiengemeten? Bezoek dan deze pagina en lees alles over dit bijzondere natuureiland!

Week van de Toegankelijkheid

Onbeperkt genieten van de natuur? In de Week van de Toegankelijkheid organiseren de boswachters van Natuurmonumenten op meer dan 20 locaties activiteiten voor mensen met een beperking. Bekijk hier alle activiteiten

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo