Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Wieden

Kinderen

Schepnetje huren

Ga op zoek naar waterbeestjes in De Wieden! Er leeft hier van alles in het water. Bij het bezoekerscentrum kun je een schepnetje, witte bak en zoekkaart huren. Schepnetjes zijn te huur van mei t/m september. Kosten: €1,- per netje voor leden Natuurmonumenten, € 1,50 voor niet-leden.

Let op: neem je je eigen schepnetje mee? Ruil deze dan bij het bezoekerscentrum om voor een netje van Natuurmonumenten. Dit kost niks extra en helpt besmetting van kikkers en padden in De Wieden met het gevaarlijke Ranavirus te voorkomen.

 

Speuren met Arco Aalscholver

Wil je een speurtocht maken over het vlonderpad? Haal dan snel de Arco Aalscholver koffer. De koffer is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum. De aalscholver is een bekende vogel hier in De Wieden, maar wat doet hij eigenlijk de hele dag? Wat eet hij en wie zijn zijn vrienden? Hij neemt je mee op reis door zijn bestaan. Ontdek alle weetjes van deze gekke vogel op een avontuurlijke manier over het vlonderpad.

€ 4,00 voor leden, € 7,00 voor niet-leden.

 

Verjaardagsfeestje in de natuur

Het leukste feestje vier je met OERRR bij Natuurmonumenten! Bezoekerscentrum De Wieden heeft verschillende feestelijke natuurtochten voor kinderen van 4 tot 11 jaar, zoals het boswachtersfeest en de kabouterverjaardag. 

Kijk voor meer informatie op Verjaardagsfeestjes

 

Jeugdnatuurclub De Wieden

Kinderen kunnen ook lid worden van de Jeugdnatuurclub De Wieden. Acht woensdagmiddagen per jaar trek je de natuur in met leeftijdgenoten en een boswachter. Tijdens spannende struintochten ontdek je de natuur van De Wieden. Leden van de Jeugdnatuurclub ontvangen vier keer per jaar het clubblad.

Wil je meer weten of lid worden? Zie Jeugdnatuurclub De Wieden

De Jeugdnatuurclub heeft ook een eigen Facebook-pagina

OERRR

Speciaal voor kinderen van 0 tot 12 jaar heeft Natuurmonumenten het jeugdprogramma OERRR.

OERRR is buiten, waar je altijd iets beleeft en het avontuur naar je glimlacht.

Laat je kind opgroeien met de natuur en word lid voor slechts €1,25 per maand.

Lees meer over OERRR

 

Kleurplaten

Hou jij van kleuren? Leef je dan uit met deze mooie kleurplaten van De Wieden!

           

word nu lid