Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Oisterwijk

Altijd iets te doen in Oisterwijk

Begin je dag in de natuur bij Bezoekerscentrum Oisterwijk. Vanaf hier kun je heerlijk wandelen of fietsen in de Oisterwijkse bossen en vennen. En er is nog veel meer te doen.

Loop eens binnen bij deze Brabantse Natuurpoort, je bent van harte welkom!

Wandelen in de bossen

Vanaf het gebouw van Natuurmonumenten starten meerdere wandelroutes door de bossen en langs de vele vennen die Oisterwijk rijk is. Bij het bezoekerscentrum begint ook een route geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Wij hebben in het bezoekerscentrum een rolstoel te leen.

Van kinderfeestje tot reeën kijken

Er is van alles op eigen gelegenheid te beleven in het bos: van het speelbos tot mooie uitzichten vanaf één van de vele bankjes die rond de vennen te vinden zijn.

Natuurmonumenten organiseert ook allerlei activiteiten voor jong en oud. Van reeënexcursies tot een winterse wandeling en van een paddenstoelensafari tot Wilde Buitendagen. Voor kinderen en jongeren is er ook van alles te doen, van kinderfeestje met een gids tot speurtocht met kompas.

Vier je verjaardagfeestje in het bos en kom als heks, boswachter of kabouter spelen en speuren! Kijk maar eens bij de kinderactiviteiten!

Bezige bijtjes en andere beesten

Wil je van dichtbij de drukte meemaken van een bijenvolk, in het bezoekerscentrum staat een prachtige kast waar je de koningin en haar volk kunt bewonderen. Ook vind je in de natuurvondsten hoek opgezette dieren, schedeltjes en andere natuurvondsten. Heb jij iets moois gevonden, leg het er maar neer!

Maatwerk excursie voor groepen en bedrijven

Wil je met jouw familie, vrienden, vereniging of bedrijf een unieke excursie doen? Dat kan! Wij bieden verschillende mogelijkheden voor wandelingen met de boswachter. Bekijk de mogelijkheden en kosten >>

Vraag onze medewerkers gerust om meer informatie.
Tot ziens in het bezoekerscentrum!

Winkel vol boeken en cadeau-ideeën

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Snuffel dan rond in onze winkel, die vol staat met natuurboeken en andere leuke artikelen voor jong en oud. Van spelletjes en knuffels tot knutselspullen en kinderboeken en van kaarten tot bijzondere artikelen, zoals Seepje en allerlei lekkernijen. 

De winkel is van dinsdag t/m zondag open van 10.00 - 16.00 uur.

word nu lid