Kijk mee

Boswachter Gezocht

Wie is de baas van het bos? De boswachter! De mooiste baan van het land. Dat weten ook de 10 kandidaten van het SBS6-programma ‘Boswachter Gezocht’. Zij vechten met elkaar om een boswachtersbaan bij Natuurmonumenten op Texel.

De kandidaten worden op hun boswachter-skills getest en trekken daarvoor door het hele land. Onderweg duik je in het leven van de boswachter. Daar komt meer bij kijken dan je denkt. Zij beschermen de natuur, brengen mensen in beweging en zorgen er voor dat iedereen van de natuur kan genieten. Vanaf 1 september vind je hier alles over de gebieden die de kandidaten bezoeken. 

Kijk mee achter de schermen bij Boswachter gezocht >

 

Leef en denk mee met onze boswachters in spe en kijk vanaf vrijdag 1 september naar 'Boswachter Gezocht' om 21:30 uur bij SBS6.

 

Boswachter Gezocht wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Nationale Postcode Loterij.

Afleveringen

Aflevering 1 - Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Het decor van de eerste aflevering van Boswachter Gezocht is de Brabantse Sahara. Zo wordt Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen ook wel genoemd. Kijk hier voor tips om het gebied te ontdekken en extra materiaal bij de aflevering.

Aflevering 2 - De Wieden

Met twee kandidaten in de gevarenzone trokken we in de tweede aflevering van Boswachter Gezocht naar De Wieden in Overijssel. Een waterrijk natuurgebied, met het spectaculaire drijvende land, het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Kijk hier voor leuke extra filmpjes bij de aflevering en meer informatie over dit gebied.

Aflevering 3 - Tiengemeten

Na het vertrek van de eerste afvallers bereikt de groep natuurliefhebbers het eiland Tiengemeten in het Haringvliet. Hier krijgt de natuur vrij spel. Op dit prachtige natuureiland nestelt de zeearend en zijn bevers volop in bedrijf. Kinderen krijgen ook vrijspel in Speelnatuur van OERRR.

Aflevering 4 - Veluwe

De zeven overgebleven kandidaten gaan deze aflevering op wildsafari op de Veluwe. Daar vind je het grootste aaneengesloten bos van Nederland, een plek waar groot wild nog echt de ruimte heeft. Kijk hier hoe je everzwijnen, reeën en edelherten kunt spotten.

Aflevering 5 - Sint-Pietersberg

Deze week slaan we het basiskamp op in de grotten van de Sint-Pietersberg, vlak bij Maastricht. We gaan op ontdekkingstocht langs de grillige mergelgroeve, de oehoevallei, het oude fort, het hellingbos en de bloemrijke weides.

Aflevering 6 - Salland

Met nog maar vijf kandidaten trekt de karavaan van Boswachter Gezocht naar Salland, een landstreek die zich uitstrekt in zowel Drenthe als Overijssel. Het basiskamp slaan we op in de Eerder Achterbroek, een natuurgebied met een echt kasteel. Het Sallandse landschap neemt je terug naar de tijd van Ot en Sien.

Aflevering 7 - De Onladen

Groningen dankt De Onlanden aan de wateroverlast uit 1998. Het regende toen zo hard dat de stad dreigde te overstromen. De Onlanden fungeert sindsdien als waterbuffer voor de stad. In het moerassige gebied mag de natuur zijn gang gaan, en die floreert.

 

 

word nu lid