Boswachter gezocht

Aflevering 5 - Sint-Pietersberg

…En toen waren er nog maar zes. Deze week slaan we het basiskamp van Boswachter Gezocht op in de grotten van de Sint-Pietersberg, vlak bij Maastricht. We gaan op ontdekkingstocht langs de grillige mergelgroeve, de oehoevallei, het oude fort, het hellingbos en de bloemrijke weides. Natuurmonumenten herstelt hier de natuur en daar hoort ook het handhaven van gedragsregels voor recreanten bij. 

In de vlog hieronder staan de boswachters Frenk Janssen en Hanne Tersmette boven de mergelgroeve, daar waar ooit een berg lag. Onder hen het uitgehouwen gesteente van wel 170 miljoen jaar oud. Nog meer ontdekken? Kijk dan naar Boswachter Gezocht of lees hieronder meer over het gebied van de Sint-Pietersberg.


Bekijk hier de aflevering terug >

 

 

Boswachter Gezocht wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Nationale Postcode Loterij.

Kijk mee achter de schermen bij Boswachter gezocht >

Beleef de Sint-Pietersberg

Steile wanden, hoge rotsen, kristalheldere plassen. De groeve van de Sint-Pietersberg is een voor Nederland uniek gebied. De ENCI, het bedrijf dat mergel wint uit de groeve, blijft tot 2018 graven. Maar grote delen van het gebied zijn al overgedragen aan Natuurmonumenten. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, de oehoe tegenkomen, fort Sint Pieter ontdekken, de grotten verkennen en nog veel meer.

Ontdek verder >


Boswachter Jose kan je alles vertellen over dit gebied

 

Eeuwenoud fort

Activiteiten

Speuren naar de Oehoe

word nu lid