Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Veelgestelde vragen over collecteren

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen door collectanten:

Collecteren

1. Wanneer ga ik lopen?

Natuurmonumenten collecteert van 24 juni tot en met 29 juni 2019. Je mag in die periode zelf beslissen wanneer je gaat lopen. De beste tijd om te collecteren is tussen 17.00 uur en 21 uur. Ook zaterdag is een succesvolle collectedag.

2. Wanneer krijg ik de collectebus?

De vrijwillige coördinator in jouw wijk neemt een paar weken voor de collecte contact met je op (telefonisch of via email) en spreekt dan met je af wanneer de bus gebracht wordt, of wanneer je de bus kunt ophalen. Heb je nog niets van je coordinator gehoord, neem dan zelf contact op. De gegevens staan in de emailnieuwsbrief. Emailnieuwsbrief niet ontvangen? Neem dan contact op met ons via 035-6559911.

3. Wanneer kan ik de collectebus weer inleveren?    

Samen met de wijkcoördinator tel je de busopbrengst. Je weet dan direct hoeveel je voor de natuur hebt opgehaald!

4. Waar ga ik collecteren?

Je kan dit met je wijkcoördinator afstemmen. Op basis van je wensen, qua tijd en straten maakt de wijkcoördinator voor alle collectanten een looproute. Als collectant bepaal je zelf wanneer je in de collecteweek loopt, en hoe lang je collecteert.

5. Mag ik samen met iemand anders of mijn kinderen collecteren?

Natuurlijk mag dit! Het is bovendien gezelliger om met een familielid of buurvrouw rond te gaan. In de meeste collectevergunningen van de gemeente staat aangegeven vanaf welke leeftijd kinderen mogen collecteren. Jonge kinderen mogen niet alleen langs de deur maar wel in het bijzijn van een volwassene. Het publiek waardeert het vaak als kinderen collecteren.

6. Wat moet ik doen als:

  • Geen kleingeld in huis. Dan kan je vragen om een SMS met de tekst NM te sturen naar 4333. Dit is een eenmalige gift van 2,- euro aan Natuurmonumenten.
  • Niet thuis. Probeer later in de week nog een keer langs te gaan.
  • Niet geven. Blijf altijd vriendelijk, ook als iemand niets wil geven.
  • Reeds gegeven. Als iemand zegt al geld te hebben gegeven, kan je hem of haar bedanken. De kans bestaat dat u bij een van onze leden of donateurs aanbelt.

7. Mag ik in een winkelcentrum collecteren of bij een supermarkt?

Je mag dit alleen doen met toestemming van de winkelmanager waar je met de collectebus staat. Juist op de zaterdag (laatste dag van de collecteweek) kunt u nog veel geld ophalen. Vooral mensen die de collectant hebben gemist, kunnen dan alsnog een bijdrage geven. Overleg dit met uw wijkcoördinator.

8. Heb je tijd om extra te collecteren?

Fijn! Overleg met je wijkcoördinator welke straten er beschikbaar zijn.

9. Hoe beantwoord ik informatievragen over natuurmonumenten?

Wil iemand meer over ons weten, of extra informatie. Verwijs diegene dan door naar onze site: www.natuurmonumenten.nl .

10. Wat gebeurt er met de collecteopbrengst?

Al het geld dat tijdens de collecteweek wordt ingezameld, komt de natuur in Nederland ten goede. De opbrengst van de collecte draagt voor een groot deel bij aan het beheer en de uitbreiding van onze 355 natuurgebieden. Op www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden kan je zien welke gebieden bij u in de buurt liggen.

11. Hoe weet ik dat het geld goed terecht komt?

Natuurmonumenten heeft het CBF keurmerk voor goede doelen. Dit betekent dat we voldoen aan strenge regels op gebied van bestuur, beleid, bestedingen, fondsenwerving en financiële verslaglegging. In ons jaarverslag  kan je zien hoe de inkomsten worden besteed.

12. Social media

Laat je vrienden weten dat u collecteert en deel uw foto’s op twitter. @Natuurmonument

Heb je een andere vraag over de collecte?  Neem dan contact op met het collecteteam via dit contact formulier.

logo