De mooiste langeafstandsroutes

Zin in een stevige rondwandeling? Onze boswachters hebben 12 lange wandelroutes uitgestippeld door prachtige natuurgebieden, variërend van 10 tot 24 km. Alvast veel wandelplezier!

Wandelroute van 17 km

Dwalen door de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen

Ook in november is deze rondwandeling over acht ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen de moeite waard. Fraaie landhuizen, dikke bomen en fotogenieke waterpartijen, je komt het onderweg allemaal tegen. De route is gemarkeerd met gele pijltjes.

Wandelroute 's-Gravelandse Buitenplaatsen
Wandelroute van 16 km

Wandelen door Hackfort

Een prachtige wandeling door een typisch Achterhoeks landschap en het gezellige dorp Vorden. Met onderweg een sfeervol landgoed, bossen en velden, watermolen en de Keuken van Hackfort; de brasserie in het gerestaureerde koetshuis.

Wandelroute Hackfort
Wandelroute van 15 km

Uitwaaien op Schiermonnikoog

Avontuurlijke wandeling met wind en zee, stuivend zand en een verre horizon, maar ook met een zoetwaterplas, duinvalleien en besloten bos. Start- en eindpunt is het informatiecentrum Het Baken in het dorp.

Wandelroute Nationaal Park Schiermonnikoog

Woeste Route Salland

Stevige dagwandeling van over Landgoed De Sprengenberg op de Sallandse Heuvelrug, met een uitstapje over het Sallandse platteland. Je komt door het begrazingsgebied van Schotse hooglanders, die de heide onderhouden. Start- en eindpunt is de authentieke Herberg De Pas.

Bekijk de route (16 km)Herberg de Pas

Wandelroute Velhorst

Gevarieerde rondwandeling door vier mooie gebieden in De Graafschap: landgoed Velhorst, natuurgebied Grote Veld en de landgoederen het Enzerinck en ’t Waliën. Een bosrijke belevenis in een rustige streek.

Bekijk de route (18 km)

Rondje Korenburgerveen

Afwisselende wandeling rondom het Korenburgerveen bij Winterswijk, een uniek natuurgebied met hoogveen als kern en daaromheen een beschermde randzone. Met onderweg veel moerasbos, poelen, drassige graslanden en meerdere uitkijkpunten. Met enig geluk zie je trekvogels langskomen.

Bekijk de route (12 km)

Oorlogsgeschiedenis op de Veluwezoom

Ontdek bij Terlet de historie van geheime Duitse stellingen uit de Tweede Wereldoorlog. In het landschap
zijn de herinneringen nog voelbaar. Er zijn betonresten van radiopeilstations en sporen van een neergestorte Britse bommenwerper. En dat in een prachtige omgeving met wildrijke bossen en fraaie vergezichten over de heide.

Bekijk de route (16,5 km)

Landgoed Duin en Kruidberg

Afwisselende wandeling door een dynamisch duinlandschap met telkens een ander uitzicht. Met onderweg oude duinbossen, natte duinvalleien, open duinen, twee duinmeren en een opgang naar het strand. Startpunt is NS station Santpoort-Noord.

Bekijk de route (13,7 km)

Dwars door het Rotterdamse platteland

Ontdek tussen Delft en Rotterdam een oeroud polderlandschap boordevol contrasten en verrassingen. Je wandelt langs de Schie, ziet kunst onderweg, vogels die opvliegen en boerenhekken waar je overheen moet. Start- en eindpunt is Buitenplaats De Tempel in Oud-Overschie.

Bekijk de route (24 km)

Door de duinen van Goeree

Zelfs op een druilerige najaarsdag is het niet saai in Kwade Hoek, het kustgebied op de westelijke punt van Goeree-Overflakkee. Hier waait de wind om je oren, scheren zeevogels over je hoofd en is het landschap altijd in beweging. De route bestaat uit twee delen van in totaal 18 km.

Wandelroute De koploper deel 1 (10,7 km)Wandelroute De koploper deel 2 (7,4 km)

Koepelroute in de Oude Buisse Heide

Verrassende rondwandeling langs de cultuurhistorie van verschillende landgoederen tussen Roosendaal en Zundert. Tussendoor uitrusten kan in diverse theekoepels zoals de beroemde theekoepel van dichteres Henriëtte Roland Holst, waar zij beroemde gasten ontving zoals Herman Gorter en Hendrik Petrus Berlage.

Bekijk de route (13,6 km)

Grensoverschrijdende wandelroute Plateaux-Hageven

Natuurgebied Plateaux-Hageven ligt op de grens van Noord-Brabant en België, in het stroomgebied van de Dommel. Een gebied met bos en weidse vergezichten over heide, velden en vennen. Typisch voor de streek zijn de zogeheten vloeiweiden en natuurlijk de Dommel, een van Brabants mooiste beken.

Bekijk de route (10,2 km)

Wandelroute Genhoes

Aangename rondwandeling door het Limburgse Mergelland. Je wandelt door bosrijke heuvels, over holle wegen en langs glooiende akkers. Onderweg passeer je diverse kastelen, de Geul, een prachtige kalksteenwand en een vroegere kluizenaarswoning.

Bekijk de route (15 km)
logo