Districtscommissie

Ledencommissie Groningen

In Groningen wonen ongeveer 23.000 leden van de Vereniging Natuurmonumenten. De ledencommissie bestaat uit vijf personen die de Groningse leden op de vergaderingen van de ledenraad vertegenwoordigen. Daarnaast organiseert de ledencommissie elk jaar een aantal activiteiten voor de leden uit Groningen.

Nieuwe ledenvertegenwoordigers gezocht!

Oproep: doe mee met de ledencommissie Groningen en geef leden een stem!

In onze DC is een lege plek ontstaan en we zijn daarom op zoek naar kandidaten voor deze vrijwilligersfunctie. Wij zoeken leden die enthousiaste natuurliefhebbers zijn, Natuurmonumenten (NM) een warm hart toedragen en  het leuk en interessant vinden om zowel regionaal als landelijk bezig te zijn voor de vereniging. De DC is de officiële vertegenwoordiging van de leden in onze provincie en onderhoudt contacten met de NM-medewerkers van de beheereenheid, zoals boswachters, maar ook met collega-districtscommissies en bestuursleden waar het gaat om verenigingsbeleid. De DC vertegenwoordigt de leden van ons gebied in de landelijke Verenigingsraad, waar we meebeslissen over het te voeren beleid. We ondersteunen (o.a.) bij het organiseren van bijeenkomsten voor bijvoorbeeld vrijwilligers en een jaarlijkse ledenbijeenkomst en ondersteunen communities (leden, betrokkenen, omwonenden etc.) van een bepaald natuurgebied of helpen mee deze op te zetten. Door het werk in de DC worden we veel meer inhoudelijk betrokken bij het werk van de vereniging op provinciaal en landelijk niveau en kunnen we daadwerkelijk invloed uitoefenen op het te voeren beleid.

We zoeken belangstellenden die geen specifieke kennis van de natuur hoeven te hebben, maar wel betrokkenheid bij de vereniging voelen, actief mee willen denken en doen en affiniteit hebben met de doelen van de vereniging. De DC besteedt  gemiddeld 10 uur per maand aan de diverse activiteiten. Onze (reguliere) vergaderingen vinden een keer per zes weken plaats ('s avonds) op de Onlanderij (boerderij van NM in natuurgebied de Onlanden).

Als u belangstelling heeft of eerst meer informatie wilt dan kunt u een e-mail sturen aan onze voorzitter Erik Quené, hij neemt contact met u op. Bent u enthousiast geworden, dan nodigen we u uit voor een kennismakingsgesprek met enkele leden van de DC. Daarna beslist u of u kanidaat-lid wilt worden.

E-mail: fquen [at] xs4all [dot] nl

Laat uw stem horen, word klankbordgroeplid!

Voor een grote vereniging als Natuurmonumenten is het belangrijk om te weten hoe de leden denken over onderwerpen die Natuurmonumenten aangaan. De districtscommissies hebben als belangrijkste taak om de opvattingen van de leden binnen de verenigingsraad te laten horen. Wij willen daarom in contact komen met de leden in het district Groningen.
Wij nodigen u van harte uit om mee te doen aan de e-mail klankbordgroep of aan de jaarlijkse bijeenkomst waarin steeds een ander natuuronderwerp wordt besproken.

E-mail klankbordgroep Groningen

De deelnemers aan de e-mail klankbordgroep worden twee à drie keer per jaar per e-mail naar hun mening gevraagd over actuele en lokale vraagstukken zoals bijvoorbeeld natuurontwikkeling. De vragen worden zo geformuleerd dat u ze gemakkelijk met ja of nee kunt beantwoorden.
Bent u lid van Natuurmonumenten en woont u in de provincie Groningen? Meld u dan nu aan! Stuur een e-mail aan dcgroningen [at] natuurmonumenten [dot] nl met vermelding van uw woonplaats en lidnummer. Uw mening telt! 

Ledenvergadering 21 mei 2016


Op 21 mei jl. vond de ledenbijeenkomst plaats, die is georganiseerd door de districtscommissie Groningen in het beekdal van de Ruiten Aa bij Smeerling. Tijdens het officiële gedeelte van de vergadering is Wim Kleinmeijer uit Groningen benoemd tot lid van de districtscommissie.

Uitkomst ledenraadpleging

Lees hier de uitkomsten van de ledenraadpleging over het onderwerp Natuurmonumenten en gezondheid.

Facebook

De districtscommissie Groningen is ook actief op Facebook, nieuwsgierig, kijk hier.

Handen uit de mouwen

Wilt u ook actief worden in en voor onze natuur in Groningen? Wordt dan vrijwilliger bij Natuurmonumenten. Of het nu gaat om werk in de natuur, voorlichting of werving van nieuwe leden, iedereen heeft de mogelijkheid zijn talent voor het behoud van onze mooie omgeving in te zetten.  

Jaarplan 2017

De districtscommissie Groningen heeft een plan gemaakt voor de activiteiten die zij in 2017 onderneemt. Zie hier voor het jaarplan 2017. 

Jaarverslag 2016

Lees hier meer over het werk van DC Groningen in het afgelopen jaar. 

Nieuws

10/03/17

Jaarplan 2017

De districtscommissie Groningen heeft een plan gemaakt voor de activiteiten die zij in 2017 onderneemt.
15/04/16

Jaarplan 2016

De districtscommissie Groningen heeft een plan gemaakt voor de activiteiten die zij in 2016 onderneemt.
word nu lid