Ga direct naar inhoud
Overzicht

Tips

 • Tip

  Elke woensdag is de wolwerkplaats op de Belevenisboerderij geopend!

  Elke woensdag van ca. 10.00 tot 15.00 uur kun je op Belevenisboerderij Schieveen een kijkje nemen in de wolwerkplaats. Enthousiaste vrijwilligers laten je hier het oude ambacht van wol bewerken zien.

 • Tip

  Leen de hippocampe rolstoel op Belevenisboerderij Schieveen

  Wil je de speelnatuur helemaal op en top beleven? Leen dan eens een middagje onze hippocampe rolstoel voor Speelnatuur van OERRR. Hiermee kun je echt over alle paadjes (en zelfs door het water!) crossen.

 • Tip

  Schaatsen in Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Als het ijs dik genoeg is kun je op veel plekken schaatsen in natuurgebied De Wieden, behorend tot Nationaal Park Weerribben-Wieden. We helpen je graag de weg te vinden in het Nationale Park zodat je goed beslagen ten ijs komt. We geven je tips en adviezen om optimaal te genieten van het schaatsen, het ijs en de schoonheid van dit gebied.

 • Tip

  Winterse Preuf Tournee

  Welkom bij op de bijbehorende website van de Winterse Preuf Tournee. Scroll snel naar beneden voor meer informatie!

 • Tip

  Winterse Preuf Tournee van 10 KM

  Ga mee happen en stappen op de Sint-Pietersberg. De ‘Preuf Tournee’ combineert een heerlijke uitgezette winterse wandeling van 10 kilometer met een bezoek aan de boswachter op de Natuurspotplek en de lekkerste hapjes bij de lokale horeca-ondernemers op de berg.

 • Tip

  Winterse Preuf Tournee van 6 KM

  Ga mee happen en stappen op de Sint-Pietersberg. De ‘Preuf Tournee’ combineert een heerlijke uitgezette winterse wandeling van 6 kilometer met een bezoek aan de boswachter op de Natuurspotplek en de lekkerste hapjes bij de lokale horeca-ondernemers op de berg.

 • Tip

  Familiespeurtocht: De klompen van boer Bob

  Zin om met de familie een escaperoom in de buitenlucht te doen? Dat kan bij Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam! Je kunt bij ons spontaan terecht voor de speurtocht: De klompen van boer Bob! Deze speurtocht is leuk voor het hele gezin, vooral vanaf 7 jaar,

 • Tip

  Fototips: Zo fotografeer je bijzondere details in de winter.

  Fototips: Zo fotografeer je bijzondere details in de winter. Bij winterfotografie denken veel mensen vooral aan verstilde sneeuwlandschappen. Maar dit is ook een uitgelezen seizoen om op zoek te gaan naar spannende details in de natuur.

 • Tip

  Fototips: Water in beeld

  Water in al zijn verschijningsvormen vormt een bron van inspiratie voor natuurfotografie. Of het nu gaat om spiegelingen van wateroppervlak, ruige zeelandschappen of macro’s van druppels. Maar hoe doe je dat succesvol?

 • Tip

  Fototips: natuurfotografie in de zomer

  Wil jij tijdens de zomer of op vakantie ook prachtige landschaps- of natuurfoto's maken? Dan geven we je hier tips hoe je dat het beste kunt doen.