Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

vrijwillige natuurbeheerder Norger Esdorpenlandschap

Vind jij het leuk om buiten de handen uit de mouwen te steken? Wij zijn op zoek naar een vrijwillige natuurbeheerder voor het Norger Esdorpenlandschap.

Norger Esdorpenlandschap

Tijd om te doen waar ik echt plezier in heb.

Als vrijwilliger natuurbeheer ben ik wekelijks lekker buiten aan de slag. Ik ben een natuurmens en heb nu na het pensioen van m’n kantoorbaan tijd om iets te doen waar ik echt plezier in heb: samen met een groep vrijwilligers diverse taken uitvoeren in de natuur. De ene week zorgen we ervoor dat de heide niet dicht groeit, de andere week gaan we bijvoorbeeld snoeien om paden begaanbaar te houden. Het vrijwilligerswerk dat ik doe maakt ook echt verschil voor de natuur en dat is mooi om te zien.

Deze afwisseling in werkzaamheden maakt het leuk, en daardoor ben ik al jaren enthousiast vrijwilliger. De ene keer werk je in het bos, de andere keer sta je op de heide. Natuurlijk zijn niet alle klusjes even leuk om te doen, maar 90% van het vrijwilligerswerk zijn taken waar ik van geniet. En wat betreft de andere 10%: we zijn als vrijwilligersgroep samen verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan, en met elkaar maken we het leuk.

Dick Kramer, vrijwilliger natuurbeheer

Wat houdt de functie in?

Je verricht zelfstandig in een groep werkzaamheden in het Norger Esdorpenlandschap. Je zorgt er onder andere voor dat de recreatieve voorzieningen in orde zijn en vormt de oren en ogen voor de vaste terreinbeheerders. En verder:

  • repareer je rasterwerk
  • voer je beheerwerkzaamheden uit als snoeien, opslag verwijderen etc.

Wie zoeken wij?

Iemand met twee rechterhanden, die het werk fysiek goed aankan. Iemand die goed in een groep kan samenwerken en in het bezit is van rijbewijs B (+E is nog beter). Je hoeft geen uitgebreide kennis over flora en fauna te hebben, maar wel passie voor de natuur. Je woont in de buurt van het natuurgebied en bent ruim een dagdeel inzetbaar op vrijdagen.

Wat bieden wij?

  • Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak.
  • Juiste kleding behorende bij deze vacature.
  • Een vast contactpersoon en beschikking over benodigde voorzieningen bij het werk.
  • Een korte inwerkperiode.
  • Een onkostenvergoeding voor vervoer.
  • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten.

Informatie en sollicitatie

In januari wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. Heb je hier belangstelling voor, neem dan contact op met Karin Abspoel, telefoonnummer (06) 309 303 08 of via e-mail aan [email protected] onder vermelding van ‘sollicitatie vrijwillige natuurbeheerder’. Wilt u uw belangstelling schriftelijk doorgeven, stuurt u dan een bief naar Natuurmonumenten, Beheereenheid Noordenveld, Hoofdweg 120, 9341 BL Veenhuizen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo