Een LC lid stelt zich voor: Hans van der Kooi

Een kennismaking met Hans van der Kooi.

Utrecht

Van jongs af aan ben ik vertrouwd en eigenlijk getrouwd met de natuur. Zwerven door natuurgebieden, het opsnuiven van het landschap en de details daarin, de bloemen, insecten, vogels, is een voorwaardelijk element in mijn leven. 

Tijdens mijn school- en studietijd werk ik met het IVN, in Natuurmonumenten gebieden. Als politicoloog werkte ik voor Nederland op het internationale milieuterrein, waaronder bossen, klimaat en biodiversiteit. Mijn bewustwording, in de jaren 80 en 90 van alweer de vorige eeuw, dat duurzaamheid een absolute voorwaarde is voor gezond leven, groeit stevig. 

Mijn ervaring in het buitenland (Kameroen, China) en vooral mijn voettocht via Rome naar de hak van de laars van Italië leert me dat het deltaland Nederland uniek is met al haar verschillende landschapssoorten. 

Natuurmonumenten werkt structureel aan die grote diversiteit. We staan voor een grote uitdaging de natuur in het algemeen bestendig te maken tegen de gevolgen van ongebreidelde economische groei en van klimaatverandering. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren middels mijn (kandidaat) lidmaatschap van de ledencommissie. Dit keer vanuit mijn huis in Amersfoort, waar bossen & bomen en de rivier de Eem de omgeving sterk bepalen.

logo