Een LC lid stelt zich voor: Michiel van Veen

Een kennismaking met Michiel van Veen.

Friesland

Van kinds af aan ben ik actief in de Friese natuur. In de winter schaatsend, in de zomer zeilend en tussendoor hutten bouwend in de bossen rondom Donkerbroek. In deze bossen leerde ik van mijn grootvader dat je de natuur in Nederland moet beheren. Soms door in te grijpen en bomen te kappen maar ook door fysiek afstand te nemen en de natuur de ruimte te geven.

Ook naast mijn studie in Groningen en promotieonderzoek in Amsterdam ben ik betrokken gebleven bij natuurbeheer in Friesland. In al die jaren heb ik de natuur, door toenemende droogte en verschillende ziekten, achteruit zien gaan. De natuur in Friesland moet  beschermd worden en daar wilde ik een bijdrage aan leveren door mij aan te melden voor de ledencommissie Fryslân waar ik inmiddels een jaar meedraai. 

Ik werk voor verschillende ministeries in Den Haag en probeer deze kennis en mijn ervaring in natuurbeheer te gebruiken om in de ledencommissie mee te denken over oplossingen voor belangrijke vraagstukken op het gebied van (cultuur)landschap, natuur en de betrokkenheid van Friese leden.

Michiel van Veen
logo