Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Gert Jan Verkaik

Een kennismaking met Gert Jan Verkaik

Flevoland

Altijd een grote affiniteit met de natuur gehad. Opgroeiend in de rietlanden en polders, dacht ik “hier wil ik later iets mee”. Door studie (bedrijfskunde), waarna een carriere bij de buitenland divisie van een internationale bank volgde, is het hier echter niet van gekomen.

Het reizen liet me zien dat de leefruimte van plant en dier op steeds meer locaties (binnen- als buitenland) in het gedrang komt. O.a. door bevolkingsgroei, stadsuitbreiding, toerisme en vervuiling.

Direct na m’n ‘bankleven’ (voorjaar 2017) heb ik me aangemeld bij de Leden Commissie. Ledenvertegenwoordiger vind ik een boeiende taak omdat contact met de leden/achterban steeds belangrijker wordt. Het is voor de Leden Commissie, de NM-Beheereenheid en de Natuurmonumenten Vereniging van groot belang te weten wat er bij de leden speelt, wat hun meningen en ideeen zijn, voor provinciale maar ook landelijke gebieden en vraagstukken.

Ik wil me met veel enthousiasme (blijven) inzetten in onze gemotiveerder Leden Commissie voor behoud en uitbreiding van de natuur. Onze inzet van vandaag is een investering voor de komende generaties!

Gert Jan Verkaik
logo