Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Hans van Baaren

Een kennismaking met Hans van Baaren

Friesland

Ik woon sinds 2015 in IJlst en ben hier secretaris van de Energiecoöperatie IJlst. Met genoegen lees ik in het Fries en ben koorlid. Ben dus helemaal ingeburgerd.

Tijdens mijn werkzame leven was ik voornamelijk leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs en werkte ik als opleider van docenten Nederlands. Ik was in mijn vrije tijd redactielid van museumblad en ts. Het Veluws Hert en toneel- en literatuur recensent van de Apeldoornse Courant. En ik was lid van de Adviescommissie Consumentenbond.

Meestal kan ik me goed vinden in de aanpak van Natuurmonumenten; onderschrijf ten volle het belang van behoud en verbetering van een goed leefklimaat in respect voor mens en flora/fauna. Een snelle, betrouwbare energietransitie en meer biodiversiteit acht ik daartoe noodzakelijk.

Sinds 2018 ben ik ledenvertegenwoordiger voor de Fries leden. Daarvoor draaide ik al twee jaar mee in de ledencommissie. Voor de ledencommissie doe ik naast de taken zoals alle anderen, de redactie van de Nieuwsflits voor de Friese leden.

logo