Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Joke Baars

Een kennismaking met Joke Baars.

amsterdam

Joke Baars werd eind 1955 in Amsterdam geboren. Ze is internist-oncoloog.

Ze is sedert 1991 lid van Natuurmonumenten. Omdat ze tot januari 2018 full time in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis werkte, had ze tot voor kort geen gelegenheid voor een actieve inzet voor NM. Ze heeft veel belangstelling voor de natuur en hoe de mensen met name in de stad zich tot de natuur verhouden. Ze maakt veel natuurreizen en bezoekt regelmatig de gebieden van Natuurmonumenten waaronder de ‘s- Gravelandse buitenplaatsen, Botshol en het gebied rondom Durgerdam. Het zijn mooie gebieden die het waard zijn beschermd en onderhouden te worden.

Naast lid van NM is ze is lid van de groencommissie van Park Haagseweg die de plantenbakken van de wijk onderhoudt omdat de gemeente hiermee is opgehouden.

Mensen en bedrijven eisen ruimte op om te wonen, te werken, te ondernemen en te investeren waarbij vooral gekeken lijkt te worden naar de economische waarde, eigen gemak, genot en financieel gewin. Daardoor komt natuurbehoud zeker in de regio Amsterdam onder druk te staan. Voor het welzijn van mensen, dieren en planten is het echter van belang dat natuurgebieden behouden blijven en gerespecteerd worden. Nu Joke meer tijd heeft gekregen, wil ze zich actief met de andere leden van de commissie inzetten voor natuurbehoud en natuurontwikkeling en zo bij te dragen tot het welzijn van mensen, planten en dieren.

Joke Baars