Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Julia Scholten

Een kennismaking met Julia Scholten

Gekderland

Waarom actief voor natuurmonumenten? 

Ik ben opgegroeid in Lochem, het randje van de Achterhoek. Hier kwam ik onbewust al in veel gebieden van Natuurmonumenten. In het weekend heb ik wel eens een fietstochtje naar Landgoed Velhorst en het Staring koepeltje gemaakt én reed ik paard in ’t Grote Veld. 

In mijn studie Bos- en Natuurbeheer ben ik veel theoretisch bezig met natuurbescherming, maar ik wilde ook graag een praktische bijdrage leveren. Natuurmonumenten is met haar sociale impact als ledenorganisatie en terreineigenaar een belangrijke organisatie, die voor de Nederlandse natuur veel betekent en wat mij betreft nog meer gaat betekenen. Want in Nederland moet tussen de steden, landbouw en wegen ook nog plaats zijn voor natuur, in welke vorm dan ook.  Daar wil ik me graag voor inzetten.

Favoriete natuurgebieden: 

Op de Wolfhezerheide vind ik de kronkelende Heelsumse Beek mooi in het landschap liggen én heb ik mijn eerste zandhagedissen gezien.  In het Korenburger veen bij Winterswijk vind ik veenpluis de mooiste plant en in de Eempolder heb ik meer Grutto’s gezien dan ik ooit had verwacht. Mijn favoriete natuurgebieden zijn echter bossen, waar dan ook in Nederland. De ontwikkeling van de Markerwadden vind ik ook erg interessant, dus ik hoop dat ik die snel een keer kan bezoeken.

Julia Scholten
logo