Word lid

Trouwe leden, Gratis naar museum op Tiengemeten!

Trouwe leden bieden we de mogelijkheid voor een gratis bezoek aan het Rien Poortvlietmuseum of het Landbouwmuseum!

Trouwe leden bieden we de mogelijkheid voor een gratis bezoek aan het Rien Poortvlietmuseum of het Landbouwmuseum!

Wandel vanuit het bezoekerscentrum naar de Vliedberg en overzie het bijzondere eiland Tiengemeten. Proef de sfeer van het Hollandse platteland van toen. Geniet tijdens het wandelen van de vogels en ervaar de natte natuur in haar oneindige variatie. Bezichtig op de heenweg of terugweg gratis één van de musea, gevestigd in monumentale boerenhoeves.

Vergeet niet je uitnodiging mee te nemen

Op vertoon van je uitnodiging krijg je voor maximaal 2 personen (volwassenen of kinderen) gratis toegang tot een museum.

Rien Poortvlietmuseum

Het Rien Poortvlietmuseum is gevestigd in het woonhuis van de Margueritahoeve, de oudste hoeve op Tiengemeten. Als je aankomt met de pont zie je het meteen achter het dijkje liggen. In het museum is een selectie te zien van de totale collectie van schilderijen en tekeningen van de bekende illustrator Rien Poortvliet. De exposities worden door het jaar heen gewisseld.

Landbouwmuseum Tiengemeten

In de grote uit 1840 stammende Heleneschuur, vlakbij het bezoekerscentrum, vind je het Landbouwmuseum Tiengemeten. Als je aankomt met de pont zie je het museum meteen achter het dijkje liggen. Bekijk de enorme ontwikkelingen in de landbouw tussen 1920 en 1955.

Je ziet wat er allemaal kwam kijken bij de teelt van graan, aardappelen en suikerbieten. Het museum toont machines en gereedschappen uit de land- en tuinbouw van toen. Op de vide is een expositie te zien over de geschiedenis van het eiland Tiengemeten. Vergeet niet je uitnodiging mee te nemen. Op vertoon van je uitnodiging krijg je gratis entree tot één van de musea.

Praktisch

  • Neem de uitnodiging mee!
  • Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein in Nieuwendijk vlakbij de pont (Navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland).
  • De pont kost € 4,50 voor volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar betalen € 3,00. Leden van Natuurmonumenten krijgen 0,50 korting op de pontkosten.
  • Je kunt een pontkaartje kopen in het Infopunt in de haven van Nieuwendijk.
  • De pont vaart ieder heel uur vanaf Nieuwendijk tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Zorg dat je een half uur voor vertrek van de pont aanwezig bent.