Ga direct naar inhoud

Tips van Bever

’s Nachts wandelen is een avontuur. Het bos ziet er heel anders uit dan overdag, dieren komen tot leven en je ziet geen hand voor ogen. Met deze tips begin je goed voorbereid aan de Midzomernachtloop.

Bever lentecollectie 2019

Schoenen

De beste schoenen voor het maken van een wandeling door de Nederlandse natuur zijn categorie A wandelschoenen. Deze schoenen zijn licht en geven je voeten genoeg steun en demping op verharde en onverharde paden. Omdat het ’s nachts wat vochtiger kan zijn, is het dragen van een schoen met een waterdicht membraan, zoals Gore-Tex, geen overbodige luxe.

Kleding

Om je goed te kleden tegen een frisse nacht is het slim om een aantal verschillende lagen te dragen. Begin met een fijn thermoshirt dat je warm houdt, maar ook vocht (zoals zweet) snel afvoert. Daaroverheen draag je een vest dat je lichaamswarmte vasthoudt, hierdoor koel je niet af tijdens momenten dat je even stilstaat. En voorspellen ze regen? Dan kun je voor de zekerheid een compacte regenjas meenemen. Deze drie lagen bij elkaar vormen de perfecte combinatie voor het maken van een wandeling.

Bever lentecollectie 2019

Rugzak

Voor het meenemen van een fles water, fruit, een energiereep en een extra jas of vest gebruik je een kleine wandelrugzak. Een fijne wandelrugzak heeft een heupband die het gewicht van de rugzak van je schouders naar je heupen verplaatst.

Hoofdlamp

Het meenemen van een lamp is eigenlijk niet nodig, na een paar minuten beginnen je ogen namelijk al te wennen aan het donker en zie je meer dan je zou denken. Vind je het toch fijn om een lampje bij je te hebben, kies dan voor een hoofdlamp. Zo heb je tijdens de wandeling je handen vrij voor andere dingen. Deze hoofdlampen hebben vaak ook een mooie 'rood licht functie' waarmee je 's nachts jezelf en andere wandelaars minder verblindt.