Winnaars 2012

Op deze pagina vind je een overzicht van de winnaars van 2012.  

Foto van het jaar 2012

Aan het eind van 2012 konden bezoekers van de website hun stem uitbrengen op een van de onderstaande winnaars en op die manier de Foto van het Jaar 2012 kiezen. De uiteindelijke winnaar is geworden:

Fotograaf: Menno Schaefer

Foto: Rennende vos
Fotograaf: Menno Schaefer

Winnaar december 2012

Jurycommentaar

Commentaar: Fantastische foto gemaakt met hele snelle sluitertijd. Door het tegenlicht van een opkomende zon wordt het opspattende water haarscherp en contrastrijk in beeld gebracht. De twee eenden rennen perfect achter elkaar aan in lijn. Achtergrond mooi diffuus en de kleur van het beeld is adembenemend.

November 2012

Jurycommentaar

Wat een mooi beeld van het einde van de herfst. Het laatste blaadje aan de boom staat op het punt van vallen. Hij hangt al door en kan elk moment loslaten. De achtergrond en het tegenlicht zorgen voor een dynamisch beeld van een in essentie zeer statisch onderwerp. Een zeer levendig stilleven zou je dit beeld kunnen noemen. En de kleur van de Amerikaanse eik is natuurlijk ongeëvenaard in de herfst.

Winnaar Oktober 2012

Jurycommentaar

Die visarend is echt zo’n soort die in de herfst ons land aandoet. Wat een prachtig beeld waar ook de grootte van de vogel mooi zichtbaar is doordat hij net komt aanvliegen en land op deze kale boom. Zijn lange vleugels zijn heel mooi in beeld gebracht. Waar zou deze foto gemaakt zijn vragen we ons af?

Winnaar september 2012

Jurycommentaar

Dit beeld is mooi uitgebalanceerd. De stengel pitrus staat precies haaks op de enorm lange sprieten van de sprinkhaan die fantastisch in het beeld staan door het mooie tegenlicht. En dan is er ook nog die enorme achterpoot in beeld. Drie lijnen die samen de spanning in het beeld brengen. Elk moment kan een reuzensprong het beeld laten verdwijnen

Augustus 2012

Jurycommentaar

--
word nu lid