Tips om winterse details te fotograferen

Bij winterfotografie denken veel mensen vooral aan verstilde sneeuwlandschappen. Maar dit is ook een uitgelezen seizoen om op zoek te gaan naar spannende details in de natuur. Ab Wisselink stuurde ons dit ‘oog’ toe, gevormd in het ijs op een sloot. Een prachtig voorbeeld van een verrassend winters detail.

Oog in het ijs - Ab Wisselink - Namo43430

Heel gewone vogels in de tuin kunnen bijzonder beeld opleveren. Je kunt je geluk een beetje helpen door struiken met bessen die tot in de winter beschikbaar blijven aan te planten. Een voorbeeld is dit prachtige beeld van een Turkse tortel op een takje met bessen van de Gelderse roos.

Turkse Tortel op takje van Gelderse Roos

Springstaarten leven overal waar half verteerde bladeren op de bodem liggen. Deze kleine beestjes zijn fotografisch een echte uitdaging. Hier heeft de fotograaf ze slim met tegenlicht door zo’n blad heen gefotografeerd waardoor de contrasten lekker groot worden.

Springstaarten op herfstblad

Herfst en winter in een bos zorgt vaak voor uitdagende omstandigheden voor een fotograaf. Het licht is beperkt. In deze foto zijn de paddenstoelen van onderen bijgelicht met behulp van een (zak)lampje buiten beeld.

Paddestoelen met mysterieus licht
logo