Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Larense Broek

  Larense Broek

  In de regio Larense Broek

  Het waterrijke natuurgebied Larense Broek ligt even ten noorden van Laren, bij Lochem. Dit natuurgebied bestaat uit vochtige graslanden, moerasbosjes en jonge loofbosjes. Vanaf de openbare weg heb je schitterend zicht over het beekdal.

  Frank Kroezen
  Frank Kroezen

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Larense Broek
 • Over het gebied

  placeholder

  Fotograaf: Paul van GaalenBron: Natuurmonumenten

  Uniek natuurgebied

  In de Larense Broek kan de natuur haar gang gaan. De koeien die in de graslanden grazen zorgen dat de grond schraal blijft waardoor bloemen als de scherpe boterbloem en pinksterbloem in de weilanden bloeien. In het moerasbos groeien de els en de wilg. In de schaduw van de bomen groeit drienerfmuur.

  Leven in het bos

  In de talloze waterpoeltjes die het natuurgebied Larense Broek rijk is leven amfibieën, zoals de kleine watersalamander en de pad. In mei en juni kun je de bruine en groene kikker horen. Ook zijn eenden, vossen en konijnen inwoners van het bos.

  Hoe is het natuurgebied te bereiken?

  Het beekdal is niet toegankelijk voor bezoekers. Wel zijn het bos, de koeien en het beekdal te overzien vanaf de omliggende weg. In het nabijgelegen natuurgebied Esveldsbos en het bos Gorsselse Heide mag je wel op de paden en wegen wandelen.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Direct naar

  logo