Ga direct naar inhoud
Help mee

Informatie voor onze vaste vrijwilligers

Op deze pagina vind je meer informatie voor de vaste vrijwilligers van Natuurmonumenten.

Vrijwilligers Natuurmonumenten

Vrijwilligerswerk

Dankzij vrijwilligerswerk wordt de natuur nog beter beschermd! Op deze pagina vind je meer informatie voor de vaste vrijwilligers van Natuurmonumenten. Vaste vrijwilligers zijn vrijwilligers die minstens 6x per jaar werkzaam zijn voor Natuurmonumenten en een vrijwilligersovereenkomst hebben.

Kom op KIEK-Online

KIEK-Online is het communicatieplatform voor vrijwilligers van Natuurmonumenten. Je vindt hier allerlei informatie:

  • vrijwilligersgerelateerde info (bv. vrijwilligersvoordeel met kortingscodes, Leer je groen-online trainingen, Lyme preventie, formulieren),
  • algemene informatie (bv. over organisatiebrede thema’s, campagnes, beleid)
  • specifieke informatie van de beheereenheid (bv. natuurvisies, regionale persberichten, evt. roosters)  
  • nieuws (landelijk en regionaal)

Elke beheereenheid en bezoekerscentrum heeft een eigen pagina voor diens vrijwilligers waar nuttige en leuke zaken worden gedeeld.

Daarnaast zijn er speciale groepen, voor bijvoorbeeld excursiegidsen of beheervrijwilligers van een beheereenheid of zelfs specifiek natuurgebied. Handig voor het delen van informatie als het excursierooster, de planning, foto’s.

Aanmelden voor KIEK-Online

KIEK-Online is toegankelijk voor alle vaste vrijwilligers die daarvoor expliciet toestemming geven. Dat is nodig vanwege de AVG. Sinds april 2019 is de vraag opgenomen in de vrijwilligersovereenkomst. Als je al langer vrijwilliger bent, dan heb je wellicht in mei 2019 je akkoord voor KIEK-Online gegeven via een mailing en kan je inloggen.

Wil je je alsnog aanmelden voor KIEK-Online? Vul dan dit document (zip) in met vermelding ‘ja, ik ga akkoord’ en mail dat naar je contactpersoon (boswachter).

Voordeel voor vrijwilligers

Als vaste vrijwilliger krijg je aantrekkelijke kortingen bij Natuurmonumenten. Daarnaast vind je hier leuke aanbiedingen van onze partners.

Bekijk de aanbiedingen

Waar je op moet letten als je in de natuur werkt

Er zijn bepaalde ziektes waar mensen die in de natuur werken mee in aanraking kunnen komen. Als je hier alert op bent, eventuele verschijnselen op tijd herkent en tijdig naar de huisarts gaat, beperk je de vervelende gevolgen van de “boswachtersziektes”

Lees meer