Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Informatieavond Bloemrijk Bloemkampen

Op de overgang van de Veluwe naar het Veluwemeer, tussen Harderwijk en Nunspeet, ligt Bloemkampen. Hier zijn in de oevers van sloten en greppels gelukkig nog restanten van de oorspronkelijke rijkdom aan planten te zien. Provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en Natuurmonumenten werken daarom aan een plan om de bloemenrijkdom in Bloemkampen te herstellen. De drie partijen organiseren een informatiebijeenkomst om de voorlopige plannen te presenteren.

Datum: woensdag 20 november 2019
Locatie: Veluvine, F.A. Molijnlaan 186, Nunspeet
Tijd: zaal open vanaf 19.00 uur. Start programma 19.30 uur


Meer bloemen

Om de bloemenrijkdom in de Bloemkampen te herstellen, is het nodig dat het gebied weer vochtiger wordt. Dat kan door aanpassingen in de waterhuishouding. Deze aanpassingen mogen natuurlijk geen schadelijke effecten hebben op landbouwgronden en huizen rondom de Bloemkampen. Na veel gesprekken met belanghebbenden, rekenwerk en metingen, ligt er nu een voorstel dat aan deze voorwaarden voldoet: herstel van bloemenrijkdom zonder schadelijke effecten buiten het plangebied. Als het plan wordt uitgevoerd, veranderen de groene graslanden in een kleurenpalet met onder andere geel van de dotterbloemen, lila van de pinksterbloemen en roze van de koekoeksbloemen. Ook voorziet het plan in mogelijkheden voor wandelen en fietsen.


Informatieavond

De informatieavond start om 19.30 uur met presentaties van het plan door Machiel Bosch van Natuurmonumenten en een toelichting van gedeputeerde Peter Drenth hoe dit plan past in de ambitie van de provincie Gelderland voor een Gelders Natuurnetwerk. Na de presentaties is er ruimte om vragen te stellen. Ook de wethouders Marije Storteboom van de gemeente Nunspeet en Jeroen de Jong van de gemeente Harderwijk, evenals Dirk Siert Schoonman, heemraad van Waterschap Vallei en Veluwe zijn aanwezig.


Om 20.45 uur start de informatiemarkt. Wie meer wil weten over het plan, of ideeën en suggesties heeft voor de maatregelen en de vervolgstappen kan hier in gesprek met deskundigen. Speciaal voor eigenaren en bewoners van gronden en huizen rondom de Bloemkampen zijn er thematafels over grondzaken en onderzoek op perceelsniveau.

Dotterbloemen-Gerrit Rekers
logo