Word lid

Kinderfeestje in Dwingelderveld

Ben je jarig en wil je je verjaardag in de natuur vieren? Kom naar Dwingelderveld! Voor alle leeftijden is er een gepast kinderfeestje. Als kabouter, tovenaar, boswachter of ontdekker ga je lekker op pad in de natuur.

Kabouterfeest (4-5 jaar)

Pak de kruiwagen, zet een kaboutermuts op en ga samen met verjaardagskabouter Jop op avontuur. Loop langs een route die aangegeven staat met paddenstoelen en doe allerlei opdrachtjes onderweg. De jarige krijgt een leuk cadeautje. 

Duur: ongeveer 1,5 uur

Toverfeest (6-7 jaar)

Stap op de bezemsteel en vlieg langs het parcours. Tover het vermiste dier terug die tovenaarsleerlingen per ongeluk hebben weggetoverd. Tijdens de tocht verzamel je ingrediënten voor de toverdrank waarmee je het dier terug kan toveren. Is het gelukt? Dan mag je een toverdiploma in ontvangst nemen. 

Duur: ongeveer 2 uur

Boswachterfeest (8-10 jaar)

Word een echte boswachter tijdens het feestje van boswachter Bart. Met een kaart en opdrachten ontdek je wat een echte boswachter allemaal doet. Zoek maar eens naar diersporen en gluur naar een dier met de verrekijker. Na afloop krijg je een echt boswachtersboekje cadeau. 

Duur: ongeveer 2 uur

Kompastocht (10-12 jaar)

Ga op ontdekkingstocht in het Dwingelderveld. Met een speurkaart en kompas zoek je zelf de route. Onderweg ga je leuke opdrachten doen, zoals het weer voorspellen en dieren spotten.

Praktische informatie

De kinderfeestjes zijn niet begeleid. Een medewerker van het bezoekerscentrum legt uit wat je moet doen en vervolgens gaan ouders samen met de kinderen op pad. De tocht gelopen? Dan helpt de medewerker bij terugkomst met afronden. Er staat ranja voor de kinderen klaar. Ouders krijgen een kop koffie of thee. Let op: alle kinderfeestjes vinden buiten plaats. Nat en vies worden hoort er bij. 

Reserveren

  • Bel bezoekerscentrum Dwingelderveld op 0522 – 472951    
  • Starttijden: 10.00 uur, 11.00 uur, 13.30 uur en 14.30 uur. Let op: niet op zondag!
  • Adres: Benderse 22, Ruinen.
  • Prijs kinderfeestje (onbegeleid) per kind: € 5,- (OERRR-lid) of € 8,- (niet-lid).