Kinderfeestje in Dwingelderveld

Ben je jarig en wil je je verjaardag in de natuur vieren? Kom naar Dwingelderveld! Voor alle leeftijden is er een gepast kinderfeestje. Als kabouter, boswachter of ontdekker ga je lekker op pad in de natuur.

Kabouterfeest (4-5 jaar)

Pak de kruiwagen, zet een kaboutermuts op en ga samen met verjaardagskabouter Jop op avontuur. Loop langs een route die aangegeven staat met paddenstoelen en doe allerlei opdrachtjes onderweg. De jarige krijgt een leuk cadeautje. 

Duur: ongeveer 1,5 uur

Boswachterfeest (8-10 jaar)

Word een echte boswachter tijdens het feestje van boswachter Bart. Met een kaart en opdrachten ontdek je wat een echte boswachter allemaal doet. Zoek maar eens naar diersporen en gluur naar een dier met de verrekijker. Na afloop krijg je een echt boswachtersboekje cadeau. 

Duur: ongeveer 2 uur

Kompastocht (10-12 jaar)

Ga op ontdekkingstocht in het Dwingelderveld. Met een speurkaart en kompas zoek je zelf de route. Onderweg ga je leuke opdrachten doen, zoals het weer voorspellen en dieren spotten.

Praktische informatie

De kinderfeestjes zijn niet begeleid. Een medewerker van het bezoekerscentrum legt uit wat je moet doen en vervolgens gaan ouders samen met de kinderen op pad. De tocht gelopen? Dan helpt de medewerker bij terugkomst met afronden. Er staat ranja voor de kinderen klaar. Ouders krijgen een kop koffie of thee. Let op: alle kinderfeestjes vinden buiten plaats. Nat en vies worden hoort er bij. 

Reserveren

  • Bel bezoekerscentrum Dwingelderveld op 0522 – 472951    
  • Starttijden: 10.00 uur, 11.00 uur, 13.30 uur en 14.30 uur. Let op: niet op zondag!
  • Adres: Benderse 22, Ruinen.
  • Prijs kinderfeestje (onbegeleid) per kind: € 5,- (OERRR-lid) of € 8,- (niet-lid).

 

Natuurfeest van OERRR

Ben je jarig geweest en wil je dit vieren samen met een boswachter van Natuurmonumenten? Kies dan voor het Natuurfeest van OERRR. Jij gaat samen met je vriendjes en vriendinnetjes mee met de gids het veld in. Daar doe je OERRR ervaringen op. Welke dat zijn, verschilt per seizoen en per dag. In de lente heb je kans om een vogelconcert te horen, kikkerdril en dikkopjes te vinden of een zonnende adder op je pad tegen te komen. Hutten bouwen en met water kliederen mag natuurlijk niet ontbreken. Eén ding is zeker: vies worden mag!

Het Natuurfeest van OERRR kan aangevraagd worden voor kinderen van 4-8 jaar en 9-12 jaar. Ouders gaan mee en helpen bij het uitvoeren van de opdrachten. Onderweg is er tijd voor een lekker stuk boswachtersbrok en een welverdiende beker ranja. En bij een verjaardagsfeest mag een cadeautje voor de jarige en een aandenken voor alle kinderen niet ontbreken. Reserveren van dit verjaardagsfeest kan via 0522 – 472951. Doe dit minimaal 3 weken voor de gewenste datum. 

Duur: 1,5 uur voor 4-8 jarigen en 2 uur voor 9-12 jarigen

Kosten: € 65,- per groep voor leden van OERRR of Natuurmonumenten. € 80,- voor niet-leden. 

Maximaal 10 kinderen per groep.