Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Zelf kaarsen maken

In de winter is het gezellig om een kaarsje aan te steken. Maar wat doe je met het stompje kaars dat overblijft? Niet weggooien natuurlijk! Je kan er weer een nieuw kaarsje van maken. Wat dacht je van een mooi schelpen kaarsje?

Zelf een kaars maken in een schelp

Nodig:

  • lontjes (te krijgen bij een hobby winkel)
  • stompjes van oude kaarsen
  • een mooie grote schelp (een andere leuke vorm kan natuurlijk ook)
  • waxinelichtjes + theelichthouder (of gebruik een pannetje op het gasfornuis)

Zo maak je een schelpenkaarsje

Doe de stompjes kaars in een schaaltje en zet deze op de theelichthouder. Steek nu het waxinelichtje aan. Het kaarsvet gaat nu langzaam smelten. Je kan dit ook in een pannetje op het gasfornuis doen. Zet het vuur dan niet te hoog en blijf voorzichtig roeren.

Zet ondertussen een lontje in het midden van de schelp. Is het kaarsvet gesmolten? Giet het dan voorzichtig in de schelp. Het is handig om de schelp ergens op te zetten zodat het kaarsvet niet over je handen loopt. Wacht nu tot het kaarsvet gestold is en, voilà, je hebt een prachtig nieuw kaarsje!

Check voor een volledige instructie ook het filmpje hieronder.

Misschien vind je dit ook leuk

logo