Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Bloemen- of schelpenslang

In de zomer bloeien er in bermen en tuinen zoveel gekleurde bloemen dat het een feest is om van deze overdaad met kinderen te gaan plukken. Voor hele jonge kinderen is het voelen aan de bloemen al een fijne bezigheid. Ook mogen ze graag de bloemblaadjes er af halen.

Bloemen- of schelpenslang

In de zomer bloeien er in bermen en tuinen zoveel gekleurde bloemen dat het een feest is om van deze overdaad met kinderen te gaan plukken. Voor hele jonge kinderen is het voelen aan de bloemen al een fijne bezigheid. Ook mogen ze graag de bloemblaadjes er af halen. Neem een mandje mee om de bloemen en bloemblaadjes in te verzamelen en zoek daarna een plek waar de bloemenslang neer gelegd kan worden. Dit kan op het gras of op het zand. Leg de bloemen achter elkaar in een kronkellijn. In het zand is die lijn te tekenen zodat het voor de kinderen gemakkelijker is om te volgen. Leg de bloemen kleur bij kleur zodat langzaam voor hun ogen de bloemenslang verschijnt. Ben je op het strand dan kan dit natuurlijk heel mooi met schelpen.

logo