Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Doe samen de regendans

In de lente is een regenbui goed voor de ontkiemende zaden en planten maar ook kinderen genieten er heel erg van. Lopen met een paraplu maakt dat je de zachte tikgeluidjes kunt horen die zo gezellig boven je hoofd klinken. Maar zonder iets in de handen kun je beter springen en rennen.

Doe samen de regendans

In de lente is een regenbui goed voor de ontkiemende zaden en planten maar ook kinderen genieten er heel erg van. Lopen met een paraplu maakt dat je de zachte tikgeluidjes kunt horen die zo gezellig boven je hoofd klinken. Maar zonder iets in de handen kun je beter springen en rennen. Goed aangekleed in een regenpak met laarzen kan een kind fijn dansen in een regenplas, zodat je de spetters op je eigen hoofd kunt voelen. Zoek een fijne regenplas en loop er eerst rustig doorheen, laat je kind het tempo bepalen. Laat je kind ook eens slaan met de handen in een klein plasje water of er in roeren met een stokje. Probeer als grapje samen eens tussen de druppels door te rennen of met je tong de druppels op te vangen.

logo