Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Heksenbezem maken

De herfst is de tijd van heksen. Een echte heks heeft natuurlijk een heksenbezem. Heb jij nog geen bezem? Maak hem dan zelf! 

Heksenbezem maken

Je hebt nodig:

  • 30 berkentakken
  • lange dikke tak voor de steel
  • stevig touw of ijzerdraad
  • snoeischaar
  • rubberen hamer

Ga naar het bos en zoek ongeveer 30 dunne takken zonder blaadjes. Zoek voor de steel naar een lange, rechte, dikke tak met zo min mogelijk zijtakken.Leg de takken op een stapel op tafel. Bind ze aan elkaar met touw of ijzerdraad. Zorg ervoor dat het goed strak zit!Doe nog twee keer hetzelfde zodat de takken op drie plaatsen stevig vastzitten. Knip hierna de takken gelijk met een snoeischaar. Pak de steel en duw die tussen het bosje takken. Sla met een rubberen hamer op het einde van de steel, totdat hij ongeveer 10 centimeter tussen de takken zit en goed vast blijft zitten.  komt te zitten tussen de takken. 

Vliegen maar!

logo