Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurmuziek maken

Kinderen kunnen zelf muziek maken met wat je buiten vind. Ga samen op zoek naar alles wat geluid maakt en luister goed naar de verscheidenheid aan mogelijkheden.

Natuurmuziek maken

Kinderen kunnen zelf muziek maken met wat je buiten vind. Ga samen op zoek naar alles wat geluid maakt en luister goed naar de verscheidenheid aan mogelijkheden. Ritsel met je voeten door gedroogde bladeren, tik met korte takjes tegen elkaar, schud oude zaaddozen, zet dopjes op je vingers  en tik ze tegen elkaar, trommel met stevige takken op een boomstam, laat je handen gaan langs de bruine ritselbladeren van de heg. En soms doet de regen mee op de gedroogde bladeren of vind je dode takjes die kraken en stukjes ijs die knerpen als je er met je voet op gaat staan.

logo