Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Samen op zoek naar blaaszaadjes

Als in de lente de paardenbloemen gaan bloeien duurt het niet lang of de eerste pluizenbollen ontstaan, onweerstaanbaar voor kinderen om mee te spelen. Ga eens samen op je buik op de grond liggen en blaas zachtjes tegen het bolletje pluis.

Samen op zoek naar blaaszaadjes

Jonge kinderen vinden blazen vaak nog moeilijk en daarom kan heel zacht met je vinger er tegen aan tikken ook leuk zijn. De stengel kan geplukt worden en met de paardenbloempluisbol in de hand kan je kind er mee wapperen of rond gaan rennen zodat de zaadjes gaan zweven. Probeer ze samen eens te pakken, al die vliegende zaadjes. Je kunt het zaadjesspel uitbreiden door met een takje zachtjes tegen allerlei dingen te tikken en te kijken wat er bewegen gaat, zoals de lange sliertjes van de hazelaar, de blaadjes van de struiken en de lange grassprieten.

logo