Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Schelpen zoeken op het strand

Schelpen jutten kan op elk strand. Leuk voor je eigen schelpenmuseum. Maar je kunt er ook mee knutselen. Plak ze bijvoorbeeld op een bloempot of fotolijstje of maak er een mobiel van.

Schelpen zoeken op het strand

De meeste schelpen liggen in Nederland bij Cadzand, Domburg en Westkapelle in Zeeland. Zonder veel moeite vind je de zwaardschede, alikruikjes, kokkel, strandgaper en zaagje. Voor grote schelpen als het groot tafelmesheft en bonte mantel moet je op de Waddeneilanden zijn.

Ook voor fossiele schelpen moet je in Zeeland zijn, bij de Kaloot bij Vlissingen en het strand bij Cadzand. Ze zijn zeker 10.000 jaar oud en soms wel miljoenen jaren oud. Je herkent ze aan de grijze kleur, de dikte van de schelp of aan een verkalkt wit oppervlak.

logo