Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Zoek je eten in de wilde natuur

Dieren doen niet anders: eten zoeken in de natuur. Maar wat zij doen kun jij ook! In de natuur is ook volop eten te vinden. ’s Zomers pluk je bosaardbeitje van de grond en bosbessen van de struiken. Een beetje gek maar wel lekker is zuring.

Zoek je eten in de wilde natuur

Dieren doen niet anders: eten zoeken in de natuur. Maar wat zij doen kun jij ook! In de natuur is ook volop eten te vinden. ’s Zomers pluk je bosaardbeitje van de grond en bosbessen van de struiken. Een beetje gek maar wel lekker is zuring. Als je hier op kauwt, krijg je een (jawel) zure smaak in je mond. Lekker zoet is de bloem van de dovenetel. De dovenetel prikt niet. Pluk de bloem en zuig aan het tuitje van het bloempje. Hmmm, nu snap je in 1 keer waarom vlinders en bijen zo gek zijn op deze plant!

Maar ook de prikkelige brandnetel is eetbaar. Kijk voor twee lekkere recepten op Maak zelf brandnetelsoep of brandnetelthee.

logo